Seuraava luomualan kehittäjien online-työpaja järjestetään tiistaina 12.12. klo 9-10.30 Teams -alustalla. Teemana on luomun kehittäminen tiedolla: millaista tietoa on tarjolla ja miten sitä käytetään, ja millaista tietoa luomun kehittämiseen erityisesti tarvittaisiin.
Ohjelma (täydentyy)
- Tunne maakuntasi luomukuluttaja. Nostoja luomun kuluttajatutkimuksesta, Aura Lamminparras, Pro Luomu ry
- Millaista tietoa luomun kehittämishankkeet tarvitsevat ja tuottavat?
Mm. Viivi Virkkula, ProAgria Oulu, Tehoa pohjoiseen luomuun -hanke; Ann-Sofi Ljungqvist, Yrkesakademin i Österbotten, Eko+ -hanke; Sauli Jaakkola, Pyhäjärvi-instituutti, Koulutuksella osaamista luomukasvistuotantoon -hanke - Yhteistä keskustelua, mukana keskustelemassa mm. tutkimustiedosta ja tutkimustarpeista Luomuinstituutin johtaja Sari Iivonen.
Työpajat tuotetaan Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatio -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.