Webinaari
31.01.2024 klo 15:00 - 16:00

Luomuinstituutin webinaarisarja 1/4

Luomuinstituutin kevään webinaareissa ajankohtaista tietoa luomututkimuksesta

Luomuinstituutin webinaarisarjassa kuullaan luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista, kun alan asiantuntijat esittelevät tutkimustaan. Kevään 2024 webinaarisarjassa aiheina ovat muun muassa biologinen typensidonta, ravinnekierto, vasikoiden vierihoito sekä viljan lajikokeet ja monimuotovehnän mahdollisuudet.

Webinaarit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautumalla tapahtumaan saat kuitenkin linkin ja muistutuksen automaattisesti sähköpostiisi. Lisäksi esitykset tallennetaan ja ovat saatavilla kahden viikon ajan verkossa.

Tervetuloa mukaan! Lisätiedot ja osallistumislinkki Luomuinstituutin verkkosivuilla.

Keskiviikko 31.1. klo 15-16 (in English)
Transformative effects of high-quality rhizobia inoculants on biomass and grain yields of food legumes in African: Case studies from Ethiopia and Ghana.
Aregu Aserse, University of Helsinki

Aregu Aserse toimii tutkijatohtorina Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan ekosysteemien ja ympäristön tutkimusohjelmassa. Hän on työskennellyt Afrikka-hankkeissa yli kymmenen vuotta ja on maaperän mikrobiologian, biologisen typensidonnan ja palkokasvien rhizobia-istutuksen asiantuntija.

Asersen esityksessä käsitellään erityisesti kestäviä palkokasvien tuotantojärjestelmiä Afrikassa. Huolimatta palkokasvien perinteisestä merkityksestä proteiininlähteenä Afrikan viljelysmailla on haasteita, kuten maaperän huonontuminen, maaperän happamuus ja alhainen hedelmällisyys, mikä johtaa maatalouden alhaiseen tuottavuuteen ja pienviljelijöiden huonoon ruokavalioon. Pienviljelijöillä, jotka ovat elintarvikkeiden päätuottajia, ei useinkaan ole kestäviä käytäntöjä. Siksi muutos on ratkaisevan tärkeää ekosysteemien terveyden, elintarviketurvan ja aliravitsemuksen torjunnan kannalta.

Liittyvät aiheet