Nutrient balances of Swedish dairy and arable farms
Keskiviikko 20.3. klo 15-16
Nutrient balances of Swedish dairy and arable farms
Johanna Spångberg & Maria Wivstad
SLU Centre for Organic Food and Farming (Epok), Swedish University of Agricultural Sciences (SLU)
Webinaarissa esitellään työtä ja tuloksia analyysistä, joka on tehty useiden ruotsalaisten luomu- ja tavanomaisten pelto- ja maitotilojen todellisten ravinnetaseiden perusteella. Miten tilat suoriutuvat ravinteiden sisään- ja ulostulon kestävästä hallinnasta? Lisäksi käsitellään ehdotuksia ravinteiden hallinnan parantamiseksi.
Maria Wivstad toimi vuoteen 2010 asti viljelyjärjestelmien tutkijana Ruotsin maataloustieteiden yliopistossa SLU:ssa. Hän tutki pääasiassa luonnonmukaisia viljelyjärjestelmiä ja oli erikoistunut peltotilojen viherlannoitusjärjestelmiin. Vuodesta 2010 lähtien hän on toiminut SLU:n ruotsalaisen luonnonmukaisen elintarvike- ja maataloustuotannon keskuksen Epokin johtajana. Johanna Spångberg on Epokin nykyinen johtaja, ja hänellä on tutkijatausta kestävien elintarvikejärjestelmien analysoinnista. Epok työskentelee pääasiassa luomututkimuksen levittämisen ja luomututkimustoiminnan koordinoinnin parissa Ruotsissa.