Webinaari
31.03.2025 klo 12:30 - 15:00

LuomuOPE treffit I: Luomu ruokaketjun koulutusten opetussuunnitelmissa

Luomu 2.0 -ohjelman tavoitteena on, että kaikki ruokaketjun opiskelijat saavat perustiedot luomusta. Tilaisuudessa pohditaan miksi ja miten luomun tulisi näkyä ruokaketjun koulutusten opetussuunnitelmissa. Lisäksi esitellään konkreettisia ehdotuksia tavoitteiden laatimiseksi. 

Luomu 2.0 -ohjelman tavoitteena on, että kaikki ruokaketjun opiskelijat saavat perustiedot luomusta. Tilaisuudessa pohditaan miksi ja miten luomun tulisi näkyä ruokaketjun koulutusten opetussuunnitelmissa. Lisäksi esitellään konkreettisia ehdotuksia tavoitteiden laatimiseksi.

Päivän puheenjohtaja: lehtori Erkki Vihonen, HAMK

Ohjelma:

Tilaisuuden avaus: Opetussuunnitelman rakentaminen on opettajien yhteinen prosessi, koulutuspäällikkö Tero Ahvenharju, HAMK

LuomuOPE ajankohtaista, miksi luomu?, kehittämispäällikkö Outi Vahtila, HAMK

Case: Luomu elintarvikealan koulutusten opetussuunnitelmassa, vanhempi yliopistonlehtori Hanna Koivula, Helsingin yliopisto ja lehtori Maria Tammi, HAMK

Miten luomu voisi näkyä eri koulutusten osaamistavoitteissa? Luomu näkyväksi – tavoitetaulukon esittely. LuomuOPE -hankkeen ehdotukset eri koulutusaloille ja -asteille, kehittämispäällikkö Outi Vahtila, HAMK ja projektipäällikkö Ritva Mynttinen, Helsingin yliopisto

Työpaja, jossa arvioidaan ja kehitetään tavoitetaulukkoa ja pohditaan sen soveltamista eri koulutusaloille

Yhteenveto ja tilaisuuden päätös