Luomu 2.0 -ohjelman tavoitteena on, että kaikki ruokaketjun opiskelijat saavat perustiedot luomusta. Tilaisuudessa pohditaan miksi ja miten luomun tulisi näkyä ruokaketjun koulutusten opetussuunnitelmissa. Lisäksi esitellään konkreettisia ehdotuksia tavoitteiden laatimiseksi.
Luomu 2.0 -ohjelman tavoitteena on, että kaikki ruokaketjun opiskelijat saavat perustiedot luomusta. Tilaisuudessa pohditaan miksi ja miten luomun tulisi näkyä ruokaketjun koulutusten opetussuunnitelmissa. Lisäksi esitellään konkreettisia ehdotuksia tavoitteiden laatimiseksi.
Päivän puheenjohtaja: lehtori Erkki Vihonen, HAMK
Ohjelma:
Tilaisuuden avaus: Opetussuunnitelman rakentaminen on opettajien yhteinen prosessi, koulutuspäällikkö Tero Ahvenharju, HAMK
LuomuOPE ajankohtaista, miksi luomu?, kehittämispäällikkö Outi Vahtila, HAMK
Case: Luomu elintarvikealan koulutusten opetussuunnitelmassa, vanhempi yliopistonlehtori Hanna Koivula, Helsingin yliopisto ja lehtori Maria Tammi, HAMK
Miten luomu voisi näkyä eri koulutusten osaamistavoitteissa? Luomu näkyväksi – tavoitetaulukon esittely. LuomuOPE -hankkeen ehdotukset eri koulutusaloille ja -asteille, kehittämispäällikkö Outi Vahtila, HAMK ja projektipäällikkö Ritva Mynttinen, Helsingin yliopisto
Työpaja, jossa arvioidaan ja kehitetään tavoitetaulukkoa ja pohditaan sen soveltamista eri koulutusaloille
Yhteenveto ja tilaisuuden päätös