Live-tapahtuma
16.03.2023 klo 13:00 - 16:00

Luomutreffit Oulun seudulla

Valtakunnallinen Luomutetaan ruokapalvelut -hanke järjestää Luomutreffejä eri puolilla Suomea. Treffien tavoitteena on löytää uusia luomutuotteita ammattikeittiöille.

Tervetuloa koko ruokaketjun verkostoitumistilaisuuteen! Tilaisuus on tarkoitettu ruokapalveluille,
tuottajille, jatkojalostajille ja tukkutoimijoille. Treffeillä keskustellaan luomutuotteiden käytöstä
ruokapalveluissa sekä ratkaistaan luomun saatavuuteen liittyviä haasteita.

Ohjelma
13:00 Alkumalja ja esittäytymiset
Luomutetaan ruokapalvelut – Luomuttamisen tavoitteita ammattikeittiöille
Anu Arolaakso, Savon koulutuskuntayhtymä

Luomun kehitysnäkymät Pohjois-Pohjanmaalla
Viivi Virkkula, ProAgria Oulu, Tehoa pohjoiseen luomuun

Luomuporkkana pellolta jatkojalostukseen, Hannu Keskinen, luomuviljelijä
Luomukaritsan tie keittiöön, Jaana Väisänen, Kukkolankosken Luomu

14:00 Kahvia ja verkostoitumista

14:30 Luomun käyttö Lumijoen kunnassa
Sinikka Halonen, Lumijoen kunta, ruoka- ja puhdistuspalveluiden työnjohtaja

Julkisten hankintojen haasteita ja keinoja luomun käytön edistämiseksi
Katri Sipola, Monetra Oulu, hankinta-asiantuntija

Miksi viestiä luomusta?
Taru Koskinen, Maa- ja kotitalousnaiset, Ruokaketju näkyväksi

Arctic Food Lab -verkoston ja Oulu2026 kulttuuripääkaupungin mahdollisuudet
Kaisa Myllykangas, Maa- ja kotitalousnaiset, Maistuvaa meiltä ja muualta

Yhteenveto ja keskustelua

16:00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittautumiset pe 10.3.2023 mennessä riittävän tarjoilun varaamiseksi:
https://link.webropolsurveys.com/S/C1BB8C59881DB8D8

Lisätietoja: Heli Tossavainen, p. 044 785 6692, heli.tossavainen@savonia.fi

Luomutreffit järjestää valtakunnallinen Luomutetaan ruokapalvelut (LuRu) -hanke yhteistyössä Tehoa
pohjoiseen luomuun, Maistuvaa meiltä ja muualta sekä Ruokaketju näkyväksi -hankkeiden kanssa.