Valtakunnallinen Luomutetaan ruokapalvelut -hanke järjestää Luomutreffejä eri puolilla Suomea. Treffien tavoitteena on löytää uusia luomutuotteita ammattikeittiöille.
Tervetuloa koko ruokaketjun verkostoitumistilaisuuteen! Tilaisuus on tarkoitettu ruokapalveluille,
tuottajille, jatkojalostajille ja tukkutoimijoille. Treffeillä keskustellaan luomutuotteiden käytöstä
ruokapalveluissa sekä ratkaistaan luomun saatavuuteen liittyviä haasteita.
Ohjelma
13:00 Alkumalja ja esittäytymiset
Luomutetaan ruokapalvelut – Luomuttamisen tavoitteita ammattikeittiöille
Anu Arolaakso, Savon koulutuskuntayhtymä
Luomun kehitysnäkymät Pohjois-Pohjanmaalla
Viivi Virkkula, ProAgria Oulu, Tehoa pohjoiseen luomuun
Luomuporkkana pellolta jatkojalostukseen, Hannu Keskinen, luomuviljelijä
Luomukaritsan tie keittiöön, Jaana Väisänen, Kukkolankosken Luomu
14:00 Kahvia ja verkostoitumista
14:30 Luomun käyttö Lumijoen kunnassa
Sinikka Halonen, Lumijoen kunta, ruoka- ja puhdistuspalveluiden työnjohtaja
Julkisten hankintojen haasteita ja keinoja luomun käytön edistämiseksi
Katri Sipola, Monetra Oulu, hankinta-asiantuntija
Miksi viestiä luomusta?
Taru Koskinen, Maa- ja kotitalousnaiset, Ruokaketju näkyväksi
Arctic Food Lab -verkoston ja Oulu2026 kulttuuripääkaupungin mahdollisuudet
Kaisa Myllykangas, Maa- ja kotitalousnaiset, Maistuvaa meiltä ja muualta
Yhteenveto ja keskustelua
16:00 Tilaisuus päättyy
Ilmoittautumiset pe 10.3.2023 mennessä riittävän tarjoilun varaamiseksi:
https://link.webropolsurveys.com/S/C1BB8C59881DB8D8
Lisätietoja: Heli Tossavainen, p. 044 785 6692, heli.tossavainen@savonia.fi
Luomutreffit järjestää valtakunnallinen Luomutetaan ruokapalvelut (LuRu) -hanke yhteistyössä Tehoa
pohjoiseen luomuun, Maistuvaa meiltä ja muualta sekä Ruokaketju näkyväksi -hankkeiden kanssa.