Live-tapahtuma
21.03.2023 klo 09:00 - 12:00

Luonnontuotteet ravintolatoiminnassa -seminaari

Kutsumme teidät Luonnontuotteet ravintolatoiminnassa -seminaariin kuulemaan Suomen luonnon ravintorikkaiden luonnontuotteiden käytöstä ja niiden monista mahdollisuuksista. Seminaari sukeltaa villiruoan maailmaan, jossa luonnontuotealan ammattilaiset kertovat keruutuotteiden matkasta luonnosta lautaselle, lasiin ja tuotteiksi.

Tule kuulemaan huippukokki Ossi Palonevan innostava esitys siitä, miten luonnonkeruutuotteet tuovat lisäarvoa ravintola-, elintarvike- ja matkailutoimintaan. Tämän lisäksi sympaattinen Lari Laurikkala, Nokkos Companyn perustaja, johdattelee kuulijat kukkien, kääpien, marjojen ja villien yrttien käyttöön juomateollisuudessa.

Paikallisista toimijoista puheenvuoron saavat luonnontuotteita yrityksessään käyttävä, villiyrttikouluttaja ja kokki Virpi Petäjämäki sekä metsänomistaja Pasi Kauppi kertoo, miten Saimaan keruuosuuskunta syntyi, millaisia metsästä saatavia luonnontuotteita se käyttää toiminnassaan ja miten osuuskunta hyödyttää siihen kuuluvia metsänomistajia.

Paikan päällä luonnontuotteiden maistelua ja kahvitarjoilu klo 10.25. Ohjelma liitteenä.

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittaudu mukaan kaikille avoimeen ja maksuttomaan seminaariin 19.3. mennessä.

Lisätietoja:

Pihla Kivistö

projektineuvoja

Yrittäjyyttä luonnosta -hanke

puh. 050 563 7933

pihla.kivisto@metsakeskus.fi

 

Yrittäjyyttä luonnosta -hankkeella vahvistetaan ja kehitetään luonnontuotealan liiketoimintaa Kaakkois-Suomen alueella.

”Yrittäjyyttä luonnosta hankkeella luodaan ja kehitetään luonnontuotealan liiketoiminnan edellytyksiä, etsitään ratkaisuja luonnontuotteiden keruulogistiikkaan sekä parannetaan alan työllistämismahdollisuuksia.

Hankkeessa tuotetaan tietoa, osaamista ja toimintamalleja luonnontuotteiden tehokkaiden ja toimivien tuoteketjujen synnyttämiseksi. Hanketta rahoittaa Kaakkois-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta”