Webinaari
26.10.2023 klo 17:30 - 19:30

Luonto matkan kohteena ja yrittäjän tulonlähteenä -webinaari

Luonto tarjoaa monipuolisia vetonauloja niin kotimaisten kuin kansainvälistenkin matkailijoiden houkuttelemiseen lounaiseen Suomeen. Luonnon tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntäminen matkailupalveluissa riippuu, paitsi yrittäjän kekseliäisyydestä ja viitseliäisyydestä, myös yhteistyöstä maanomistajien kanssa. Bisneksen pitää olla kestävää ja tuottaa lisäarvoa molemmille.

Luonto tarjoaa monipuolisia vetonauloja niin kotimaisten kuin kansainvälistenkin matkailijoiden houkuttelemiseen lounaiseen Suomeen. Myös pyörämatkailijat ja muut aktiivilomailijat nauttivat luonnon tarjoamista nähtävyyksistä, kokemuksista ja tekemisistä – omatoimisesti tai osallistumalla opastettuun retkeen tai ohjelmaan.

Kansallispuistojen ja geoparkkien suosio loma- tai retkikohteena kasvaa jatkuvasti maailmalla, myös Suomessa. Ne on perustettu joko säilyttämään koskematonta luontoa tai esittelemään geologisia erityispiirteitä. Toisaalta pyöräilyreitin kohokohta voi olla viehättävä maisema: järvinäkymä, puronvarsi, erämainen metsätaipale tai peltoaukeakin. Lisäksi luonnosta ja pelloilta löytyy antimia matkailijan lautaselle.

Luonnon tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntäminen matkailupalveluissa riippuu, paitsi yrittäjän kekseliäisyydestä ja viitseliäisyydestä, myös yhteistyöstä maanomistajien kanssa. Bisneksen pitää olla kestävää ja tuottaa lisäarvoa molemmille.

Ohjelma

Avaus, Mari Mäenpää, Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset

Kansallispuistot ja geoparkit vetonauloina, Terttu Hermansson, Metsähallitus

Lounaisen Suomen luonnosta aarteita, Jouko Parviainen, BikeMenu

Luonnosta tuloa, Sara Söderlund, Naawa Nature ja Heikki Ahopelto, Rakovalkeat

Luonnonlaidunlihaa matkailijan lautaselle – maiseman tuotteistus kestävän matkailun vetovoimatekijänä, Terhi Ajosenpää, Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset

Jokaisenoikeudet ja -velvollisuudet, Terhi Löfstedt, MTK Varsinais-Suomi

Alustusten virittämä keskustelu.

Ilmoittautuneille lähetetään linkki päivää ennen webinaari. Ilmoittautuminen oheisesta linkistä 24.10. mennessä.

Tilaisuuden järjetää Hyvinvointia metsän elinkeinoista ja BikeMenu -hankkeet.

Lisätietoja Terhi Ajosenpää terhi.ajosenpaa@proagria.fi
Jouko Parviainen jouko.parviainen@ukipolis.fi