MÁHTUT-hanke on koonnut asiantuntijoita esitellelemään saamelaisia perinneruokia ja ruoan säilöntämenetelmiä, jotka vahvistavat paikallista ruokavarmuutta.
Tervetuloa kuulemaan ILIMA-hankkeen isännöimän Maan Antimet – kestävä ruoka pohjoisessa webinaarisarjan ensimmäistä osiota!
Ensimmäiseen webinaariin Interreg Aurora -rahoitteinen MÁHTUT-hanke on koonnut asiantuntijoita esitellelemään saamelaisia perinneruokia ja ruoan säilöntämenetelmiä, jotka vahvistavat paikallista ruokavarmuutta.
Ohjelma:
Eli-Anita Øivand Schøning, The Arctic University Museum of Norway:
The Road to Guohpparmális (Cod Roe Soup) – Työpaja nuorille, jossa siirrettiin saamelaisia ruokaperinteitä uusille sukupolville.
The Road to Guohpparmális (Cod Roe Soup) – Työpaja nuorille, jossa siirrettiin saamelaisia ruokaperinteitä uusille sukupolville.
Arto Saijets ja Marina Falevitch, Saamelaisalueen koulutuskeskus:
Perinteisiä saamelaisia ruoan säilömistapoja – Lihan, kalan ja marjojen säilytyksestä Inarijoella, Inarissa ja Sevettijärvellä.
Perinteisiä saamelaisia ruoan säilömistapoja – Lihan, kalan ja marjojen säilytyksestä Inarijoella, Inarissa ja Sevettijärvellä.
Webinaari on kaikille avoin ja maksuton.
Webinaarisarjan tulevat jaksot:
Ti 4.2. klo 18:
Peräpohjolan ryvässipulit ja lapinlehmät
(Peräpohjolan sipulit -hanke, Luonnonvarakeskus ja koulutuskuntayhtymä Lappia)
Peräpohjolan ryvässipulit ja lapinlehmät
(Peräpohjolan sipulit -hanke, Luonnonvarakeskus ja koulutuskuntayhtymä Lappia)
Maarit Heinonen ja Anne Tuomivaara kertovat, kuinka Peräpohjolan ainutlaatuiset, alueen olosuhteisiin sopeutuneet maatiaiskasvit ja -rodut, kuten ryvässipulit ja lapinlehmät, ovat olleet paikallisen ruokatalouden perusta.
Ohjelma:
Maarit Heinonen, Luonnonvarakeskuksen tutkija, on erikoistunut kasvigeenivaroihin.
Anne Tuomivaara, Ammattiopisto Lappian hankeasiantuntija, on paneutunut erityisesti ryvässipuleihin ja lapinlehmiin.
Ohjelma:
Maarit Heinonen, Luonnonvarakeskuksen tutkija, on erikoistunut kasvigeenivaroihin.
Anne Tuomivaara, Ammattiopisto Lappian hankeasiantuntija, on paneutunut erityisesti ryvässipuleihin ja lapinlehmiin.
Ti 11.2. klo 18:
Maakellarit – Perinteiden ja kestävän ruuan varastot
(Porisevat porstuat ja pohjoiset kulttuurimaisemat -hanke, Leader Pohjoisin Lappi ry)
Maakellarit – Perinteiden ja kestävän ruuan varastot
(Porisevat porstuat ja pohjoiset kulttuurimaisemat -hanke, Leader Pohjoisin Lappi ry)
Tutustu maakellareiden hyödyntämiseen kestävän ja perinteisen ruuansäilytyksen näkökulmasta. Webinaari tarjoaa arvokasta tietoa, konkreettisia vinkkejä ja inspiraatiota maakellarin kunnostamiseen tai käyttöönottoon.
Olitpa kokenut käyttäjä tai vasta kiinnostunut, tämä tilaisuus tarjoaa mahdollisuuden oppia ja jakaa kokemuksia!
Olitpa kokenut käyttäjä tai vasta kiinnostunut, tämä tilaisuus tarjoaa mahdollisuuden oppia ja jakaa kokemuksia!
Tervetuloa mukaan!