Live-tapahtuma
13.11.-14.11.2024

Maatalouden ympäristötiedon vaihtopäivät 2024

Tervetuloa mukaan maatalouden ympäristötiedon vaihtopäiville Turkuun 13.-14.11.2024! Tilaisuus kokoaa yhteen maatalouden ympäristö- ja ilmastoasioiden parissa toimivat hallinnon, tutkimuksen, neuvonnan sekä järjestöjen edustajat ja tarjoaa näin erinomaisen tilaisuuden vanhojen verkostojen lujittamiseen ja uusien luomiseen. Viljelijät ovat myös erittäin tervetulleita osallistumaan.

Ympäristötiedon vaihtopäivillä on luvassa ajankohtaisia puheenvuoroja maatalouden ympäristö- ja ilmastoasioista. Tänä vuonna pureudumme ympäristö- ja ilmastoimien vaikuttavuuteen ja tuloksiin. Esillä on myös Suomen suurin luonnon monimuotoisuutta edistävä Priodiversity LIFE -hanke. Tilaisuuden yhteydessä järjestettävä kansainvälinen osuus keskittyy uusien hyöty- ja vaikuttavuusperusteisten rahoitusmallien mahdollisuuksiin. Osuus on avoinna myös ulkomaalaisille vieraille ja sen työkieli on englanti.

Haluaisitko esitellä omaa verkostoasi, hankettasi tai vaikka tutkimustuloksiasi? Verkostojen torilla siis tavataan. Tai onko sinulla tarve järjestää oman aiheesi ympärillä työpaja nyt kun kaikki maan parhaat asiantuntijat ovat kerääntyneet samaan paikkaan? Näihin kohtaamisiin on varattu aikaa ja tiloja.

Järjestä oma työpajasi 

Maatalouden ympäristöasioissa tapahtuu paljon ympäri Suomea. Onko sinulla aihe, jota haluaisit työstää yhdessä muiden innostuneiden ympäristöasiantuntijoiden kanssa? Nyt voit hakea työpajan järjestäjäksi! Mieti työpajasi tavoite ja hae mukaan 5.6.2024 mennessä. Huom! Työpajahaku on sulkeutunut, kiitos kaikille hakijoille!

Huomioi, että pystymme tarjoamaan tilat vain rajalliselle työpajamäärälle. Vahvistamme työpajojen järjestäjät kesäkuun loppuun mennessä.

Tuo teemaverkostosi esille Verkostojen torille

Verkostojen torilla esitellään erilaisia ympäristö- ja luontoverkostoja ja -yhteisöjä. Verkostojen torilla voit myös kertoa oman hankkeesi tuloksista. Hae mukaan 5.6.2024 mennessä. Huomioi, että pystymme tarjoamaan tilat vain rajalliselle esittelijämäärälle. Huom, Verkostojen torin hakuaika on sulkeutunut, kiitos kaikille hakijoille!

Eikä siinä vielä kaikki!

Tapahtumasta löytyy Visuaalinen nurkka, jossa halutaan esitellä maatalouden ympäristö- ja luontotietoa jopa käsinkosketeltavasti. Jos organisaatiosi tai hankkeesi tuottaa tällaista tietoa, hae innoitusta esimerkiksi Tiedekeskus Heurekasta tai Mikkelin Sodan ja rauhan keskus Muistista ja ilmoita oma installaatiosi mukaan Visuaaliseen nurkkaan. Kerro, millaista tietoa ja miten esitettynä haluaisit tuoda Visuaaliseen nurkkaan esille ja hae mukaan 22.9.2024 mennessä (hakuaikaa pidennetty 5.6.).

Voit ilmoittautua tapahtumaan sivun oikeassa reunassa olevasta linkistä. Linkin kautta voit ilmoittautua myös työpajan järjestäjäksi, esittelijäksi Verkostojen torille tai ilmoittaa installaatiosi Visuaaliseen nurkkaan.

  • Haku työpajan pitäjäksi ja Verkostojen torille on avoinna 5.6.2024 saakka. Voit muokata tietoja 5.6. saakka. Visuaaliseen nurkkaan voit hakea mukaan 22.9.2024 saakka.
  • Tapahtuman osallistujaksi voit ilmoittautua 12.10.2024 saakka. Tee ilmoittautuminen jo nyt, voit muokata ilmoittautumistasi vahvistussähköpostin muokkauslinkin kautta. Omakustanteisten lounaiden ja illallisten hintatiedot julkaistaan tällä sivulla lähempänä tapahtumaa. Ruokailujen ilmoittautumisia voit muokata lokakuun alkuun saakka.

Maatalouden ympäristötiedon vaihtopäivien suunnittelu on siis täydessä käynnissä. Ohjelma täydentyy tälle alustalle.

Majoitukset 

Tapahtuma järjestetään Turun Caribiassa (Kongressikuja 1, 20540 Turku). Maatalouden ympäristötiedon vaihtopäiville osallistuville on tehty majoituksiin kiintiövaraus, joka on voimassa 12.10.2024 saakka. Voit tehdä majoitusvarauksen Kiintiövarauslomake | Holiday Club (holidayclubresorts.com) kautta tai ottamalla yhteyttä ryhmämyyntiin: puh. +358 300 870 923, ryhmat@holidayclub.fi. Varausta tehdessä mainitkaa kiintiötunnus Maaseutuverkosto.

Tapahtuman järjestävät maa- ja metsätalousministeriö, ympäristöministeriö ja Maaseutuverkosto yhteistyössä Priodiversity LIFE -hankkeen kanssa. Lisätietoja Maaseutuverkoston ilmasto- ja ympäristökoordinaattori Salla Ruuska (etunimi.sukunimi ÄT ruokavirasto.fi).

Marraskuussa nähdään!

Kuva: Jari Kostet