Tavallinen maatilaympäristö pystyy tarjoamaan runsaasti resursseja silmällä pitäen elonkirjoa ja tasapainoista ekosysteemiä. Oletko jo pohtinut mitä kaikkea eliöiden kannalta arvokasta omasta toimintaympäristöstäsi löytyy? Tai miksi ylipäätään runsaan monimuotoisuuden ylläpitäminen kannattaa omalla maatilalla?
Järjestämme kaksi samansisältöistä maatilaympäristön ekosysteemi -aiheista tapahtumaa, toinen Hämeessä ja toinen Kaakkois-Suomessa (tapahtuma 2.4.2025, kts. erillinen ilmoitus). Lämpimästi tervetuloa ottamaan osaa rentoon livetapahtumaan. Aikaisempaa perehtyneisyyttä ekosysteemeihin ei tarvita.
Tilaisuudessa saat vinkkejä maatilaympäristön resurssien tunnistamiseen tai miten luonnon monimuotoisuutta voisi entisestään lisätä. Pääset myös kartoittamaan oman maatilaympäristösi tarjoamia resursseja erilaisten alustusten avulla. Näitä oivalluksia voit hyödyntää esimerkiksi maatalouteen liittyvässä viestinnässä sekä tuotteiden markkinoinnissa. Kuulet myös, miten NEUVO-rahoitusta voi käyttää maatilan monimuotoisuuden kehittämiseen.
Hämeen tilaisuus järjestetään maanantaina 31.3.2025 klo 13-16. Tapahtumapaikkana toimii idyllinen elämysravintola Hollolan Hirvi, osoitteessa Aikkalantie 37, 15880 Hollola. Tilaisuuden aikana tarjolla juotavaa ja pientä syötävää.
Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Varaa paikkasi Hämeen tapahtumaan viimeistään 24.3.2025. Linkin ilmoittautumislomakkeelle löydät sivun oikeasta reunasta.
OHJELMA
- Tilaisuuden avaus, hankkeen esittely – Riitta Lehtinen, lehtori, HAMK
- Opas maatilaympäristön ekosysteemien tunnistamiseen ja ylläpitämiseen, oppaan esittely – Elina Kuusela-Hurmeranta
- Oman maatilaympäristön resurssien tunnistamista – Tiiti Kämäri, lehtori, HAMK
- NEUVO-rahoituksen hyödyntäminen – Auli Hirvonen, Maisema- ja luonnonhoidon asiantuntija, NEUVO ympäristöasiantuntija, ProAgria Etelä-Suomi, Etelä-Suomen MKN
Lisätiedot Riitta Lehtinen riitta.lehtinen@hamk.fi
Tilaisuus on osa Kestävästi ja vastuullisesti toimiva maatila -hanketta ja sen järjestää MaKe Häme -hanke. Hanketta rahoittaa Maaseuturahasto. Hankkeiden kotisivu www.hamk.fi/makehamekaakko