Live-tapahtuma
05.03.2024 klo 10:00 - 14:00

Maito-, emolehmä- ja lihanautatilojen yhteinen investointipäivä Kouvolassa

Oletko pohtinut tuotantorakennusinvestointia tilallasi? Tule kuulemaan, kuinka investointipolku etenee sekä ideoita oman investoinnin tueksi! Tapahtuman järjestää Märehtijöissä Tulevaisuus 2.0 -hanke.

Oletko pohtinut tuotantorakennusinvestointia tilallasi? Tule kuulemaan, kuinka investointipolku etenee sekä ideoita oman investoinnin tueksi.
10:00 Kahvit
10:15 Tervetuloa!
10:20 Investointituet, hakuproserssi ja luvat
Henna Aapro, Kouvola, Kaakkois-Suomen Ely-Keskus
Uusi investointitukikausi on alkanut. Mitä uutta se tarjoaa tuotantoaan kehittävälle tilalle? Miten hakuproserssi etenee ja mitä lupia tarvitset, kun olet lähdössä investoimaan? Tuettavat rahoituskohteet valitaan valintamenettelyn kautta – miten voit vaikuttaa oman rahoituskohteesi läpipääsyyn? Lopussa on aikaa kysymyksille.
11:00 Onnistunut investointi – Rahoittaja kumppanina
Jarmo Tulkki, Kouvola, Asiakkuusjohtaja Maa- ja metsätalous OP Kymenlaakso
Maa- ja metsätalouden rahoittaminen Osuuspankissa. Mitä toiveita pankilla on investoivaa yrittäjää kohtaan? Miltä näyttää maatalousrahoituksen tulevaisuus? Miten ympäristöasiat ja vihreäsiirtymä näyttäytyy lainaneuvotteluissa? Lopussa on aikaa kysymyksille.
11:25 Ruokatauko
Ruokailun jälkeen tuotantosuuntakohtaiset (maito- ja emo/lihanaudat) esitykset eri tiloissa.
12:10 Maito- ja lihamarkkinakatsaus: Miltä markkinat näyttävät lähitulevaisuudessa?
Elisa Uusi-Heikkilä, Tuottajain Maito sekä Tomi Karsikas Nautasuomi Oy
12:40 Omat korjaus-, laajennus- ja uudisinvestointisuunnitelmat
Elisa Uusi-Heikkilä, Tuottajain Maito sekä Tomi Karsikas Nautasuomi Oy
Maidontuotanto: Oletko miettinyt robotin laittamista nykyiseen navettaan? Entä miten saisit nykyisiin tuotantorakennuksiin enemmän eläintilaa lypsäville? Millaisia tiloja kannattaisi rakentaa ummessa oleville, hiehoille tai vasikoille? Ideoita omien investointisuunnitelmien pohjaksi ja tueksi.
Emolehmät ja lihanaudat: Millaisia ovat tulevaisuuden kasvatuspaikat emo- ja loppukasvatuksessa? Vinkkejä edulliseen rakentamiseen ja olemassa olevien rakennusten hyödyntämiseen tuotantotiloina. Miten saat hyödynnettyä EHK-tuet? Neliöt tehokkaasti ja toimivasti käyttöön!
13:50 Päivän yhteenveto
Ruoka ja tilaisuus ovat maksuttomia. Ilmoittautumiset:
Kouvola 27.2.2024 klo 15.00 mennessä:
https://www.lyyti.in/investointi_kouvola
Lisätiedot: Elina Juutinen, hanketyöntekijä, Märehtijöissä tulevaisuus 2.0 -hanke. elina.juutinen@atria.com, p. 040 3583628
Tämän tapahtuman järjestää EU:n maaseutu- ja maatalousrahoituksen rahoittama Märehtijöissä Tulevaisuus 2.0 -hanke Märehtijöissä tulevaisuus -hanke – Atria Alkutuotanto (atriatuottajat.fi)