Live-tapahtuma
03.02.2025 klo 12:30 - 15:00

Makuja Pohjois-Savosta menukilpailun finaali 3.2.2025

Kesäkuussa 2024 julkaistu, Makuja Pohjois-Savosta menukilpailu etenee kohti huipentumaansa. Finaalissa kisaavat kolme pohjoissavolaista ammattikeittiöjoukkuetta tittelistä, jossa mitataan kuka tarjoaa maakunnan maittavimman makuhetken ja elämyksellisen ruokakokemuksen. Tapahtuma on kaikille avoin ja yleisö pääsee äänestämään myös omaa suosikkimenuta.

Tapahtuma on kaikille avoin ja yleisö pääsee äänestämään myös omaa suosikkimenuta.

Finaalin ohjelma:

12.30 Tervetuloa!

  • Tuomariston ja kilpailijoiden esittely
  • Maa- ja metsätalousministerin tervehdys

13.00 Kilpailuannosten esille nostot  

  • Alkuruoka
    • 1. kilpailija klo 13.00
    • 2. kilpailija klo 13.10
    • 3. kilpailija klo 13.20
  • Pääruoka:
    • 1. kilpailija klo 13.30
    • 2. kilpailija klo 13.40
    • 3. kilpailija klo 13.50
  • Jälkiruoka:
    • 1. kilpailija klo 14.00
    • 2. kilpailija klo 14.10
    • 3.kilpailija klo 14.20

14.20 – 14.45 Tuomariarvioinnit ja yleisön suosiikkiannoksen äänestys  
14.50 Voittajan julkistaminen ja palkitseminen, lehdistön ja yleisön suosikkien julkistaminen
15.00 Tilaisuus päättyy  

Finaalissa Pohjois-Savon maukkaimman menun toteuttamisesta kilpailevat

  • Havu Kitchen & Bar, Nilsiä, Tahko
  • Lapland Hotels Oy:n Gallá Kitchen & Bar, Kuopio
  • Bar Pataruukki, Juankoski

Finaalin tuomaristo
Sari Essayah, maa- ja metsätalousministeri
Seppo Ruotsalainen, keittiömestari ja päätuomari, Savon Keittiömestarit (päätuomari)
Tiina Soininen, kehityspäällikkö, Servica Oy
Hannele Kärkkäinen, opettaja, Palvelualan Opisto Kuopio (PAOK)
Kimmo Pousi, koulutuspäällikkö, Savon ammattiopisto
Anne-Mari Heikkinen, lehtori, Savonia-ammattikorkeakoulu
Sanna Louna, ruoka- ja elintarvikeasiantuntija, Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria Itä-Suomi

Tutustu kilpailun finaalia edeltäviin vaiheisiin
Makuja Pohjois-Savosta menukilpailun finalistit julki!
Makuja Pohjois-Savosta nimikkomenu etsinnässä 

Kilpailu järjestetään yhteistyössä Savon Keittiömestareiden sekä Lähituotteilla makua lautaselle -hankkeen kanssa.

Lähituotteilla makua lautaselle -hankkeessa tuetaan koko pohjoissavolaisen ruokaketjun verkostoitumista, uusia ruokainnovaatioita, tapahtumia, vetovoimaa ja saavutettavuutta. Hanke on saanut EU:n maaseuturahoitusta ja sitä toteuttavat Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon ammattiopisto, Palvelualan Opisto Kuopio ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Itä-Suomi. Hankkeen toteutusaika on 1.2.2024-28.2.2026.

Lisätietoja menukilpailusta:
Anu Arolaakso, Savon ammattiopisto, puh. 044 785 4048, anu.arolaakso@sakky.fi
Jaana Honghin, Palvelualan opisto Kuopio, puh. 044 767 5061, jaana.honghin@paok.fi

Liittyvät aiheet

Katso myös

Kaikki tapahtumat ›