Syömistottumukset monikulttuurisessa Suomessa ovat muuttumassa: asiakkaat kaipaavat uusia makuja, kestäviä valintoja ja paikallista alkuperää. Makupaja tarjoaa osallistujille tilaisuuden kokeilla luovasti kansainvälisiä reseptejä ja pohjoissavolaisia raaka-aineita. Osallistumalla saat uusia ideoita ruokatuotteiden kehitykseen ja edistät ruokakulttuurin kehitystä, jossa paikallisuus ja monikulttuurisuus kohtaavat maukkaalla tavalla. Mukana Aki HIltunen, VS Ravintoloiden yrittäjä ja European Region of Gastronomy Kuopio 2020-21 alueen ruokalähettiläs.Tervetuloa inspiroitumaan ja kehittämään uusia makuelämyksiä!
Aika: keskiviikko 12.2.2025 klo 15-20
Paikka: Palvelualan Opisto Kuopio, Asemakatu 4, Kuopio
Kenelle: Ruoka-alan ammattilainen, ammattikeittiön/lounaskeittiön edustaja, tuottaja/jatkojalostaja
Makupajassa kehitetään reseptiikkaa ammattikeittiöiden hyödynnettäväksi, yhdistämällä kansainvälisiä ideoita paikallisiin raaka-aineisiin. Tilaisuudessa valmistetaan ruokaa ja maistellaan tuotoksia, joiden tulokset dokumentoidaan ammattikeittiöiden ja muiden ruoka-alan toimijoiden käyttöön. Lisäksi Makupaja tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden verkostoitua suoraan tuottajien kanssa ja syventää tietämystä paikallisista raaka-aineista. Makupajan reseptit ja niistä valmistetut tuotemaistiaiset saavat myöhemmin arvokasta palautetta, mikä auttaa kehittämään parhaat ideat ammattikeittiöiden tarpeisiin.
Makupaja on maksuton ja mukaan mahtuu 16 ensimmäisenä ilmoittautunutta
Ilmoittaudu mukaan 5.2.2025 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/EP/284A6D253CE37F55 (minimiosallistuja määrä 6 henkilöä).
Lisätietoa jaana.honghin@paok.fi
Lähituotteilla makua lautaselle -hankkeessa tuetaan koko pohjoissavolaisen ruokaketjun verkostoitumista, uusia ruokainnovaatioita, tapahtumia, vetovoimaa ja saavutettavuutta. Hanke on saanut EU:n maaseuturahoitusta ja sitä toteuttavat Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon ammattiopisto, Palvelualan Opisto Kuopio ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Itä-Suomi. Hankkeen toteutusaika on 1.2.2024-28.2.2026.