17.05.2023 klo 13:00 - 15:00

Mallia maailmalta-info elintarvikealan kehittäjille

Ilmastonmuutos, energiakriisi ja markkinoiden muutokset vaativat ruokaketjulta jatkuvaa uudistumista. Kiertotaloudesta lisää kilpailukykyä elintarvikevientiin (KIKE)-hanke ja Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatiohanke järjestävät elintarvikealan toimijoille webinaarin, joka tarjoaa ideoita hankekehittämisen kansainvälisistä toimintamalleista hyödynnettäväksi nykyisissä hankkeissa tai uuden ohjelmakauden hankevalmistelussa.

Tilaisuudessa esitellään ruokaketjun uusia käytäntöjä Euroopasta, kohdemaina Irlanti, Saksa ja Italia. Esiteltävänä ovat Irlannin BordBia-vienninedistämisohjelma, italialainen Sustainable Wines-tuotantoketju ja saksalainen ”Tiny Farms”-maaseudun pientuottajien verkosto, joka perustuu Tiny Farms –viljelytapaan, Tiny Farms-softaan ja Tiny Farms-akatemiaan. Esityksistä voi saada herätteitä tulevaan kehittämistoimintaan kohdistuen esimerkiksi:

–    tuotannon kasvattamiseen ja uusien arvoverkkojen rakentamiseen,
–    jalostusarvon nostamiseen ja lisäarvon luomiseen,
–    vastuullisuusviestinnän edistämiseen,
–    tiimi- ja yritysyhteistyön lisäämiseen ja
–    digitaalisuuden hyödyntämiseen.

Lisäksi tarjoutuu mahdollisuus löytää uusia kontakteja ja opintomatkakohteita maailmalta. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä 15.5. mennessä. Tilaisuus on maksuton. Lisätietoja tilaisuudesta antavat Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatiohanke ja KIKE-hanke, info@ki-ke.fi tai 040 833 7727. Tervetuloa!