Webinaari
28.04.2023 klo 12:00 - 14:30

Mitä yrittäjyys, suomalainen ruoantuotanto ja maaseudun elinvoima merkitsevät nuorille?

Mitä yrittäjyys, suomalainen ruoantuotanto ja maaseudun elinvoima merkitsevät nuorille? Ruokavirasto on kutsunut webinaariin keskustelemaan nuoria ja nuorten menestymisen kannalta tärkeitä henkilöitä. Tule kuulemaan yritystarinoita ja nuorten ajatuksia!

Kesä lähestyy, samoin uusi kasvukausi ja monilla uudet vaiheet yritystoiminnassa. Euroopassa riehuva sota, kiristyvä talous, kallistuvat tuotantopanokset ja raaka-aineet sekä muuttuvat maailmanmarkkinat pakottavat niin yritykset kuin viranomaistoiminnankin uudistumaan.

Ajankohtainen webinaari pureutuu yllä mainittuihin kuumiin aiheisiin ja kutsuu dialogiin erityisesti nuoria ja nuorten menestymiselle tärkeitä henkilöitä. Tule kuulemaan yritystarinoita: mikä innostaa nuoria yrittäjiä, mikä heitä mietityttää sekä ideoimaan ja vaihtamaan ajatuksia, miten yhdessä luomme sparraavan ja voittavan draivin?

Lauteille nousevat merkittävän maitotilan Ala-Fossin maatalousyhtymän maatilayrittäjä Kalle Fält, herkullisia kasvijäätelöitä valmistavan Lipasu Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Annika Ikonen, maaseutunuoria MTK:n johtokunnassa edustava Susanna Valtonen, suomalaisen kasvuyrityskentän kehittämisessä ja kansainvälistämisessä merkittävän Startup-säätiön toimitusjohtaja Josefiina Kotilainen, kansainvälisiä bisnesinnovaatioita ja kumppanuuksia edistävän Business Finlandin Latinalaisen Amerikan vastuujohtaja Heidi Virta sekä datan, tutkimuksen ja modernin teknologian strategisen päämääräalueen ylijohtaja Janne Nieminen Ruokavirastosta.

  • Nuoret maatalousyrittäjät uskaltavat tehdä toisin. Mistä uudistava työvoima ja missä innostuksen lähteet?
  • Kasvipohjaisilla maitotuotteilla edelläkävijöiksi, mistä riittävästi hyvää valmistuskapasiteettia ja loistavaa sparrausta unelmien kasvupolulle?
  • Puhumattomuuden kulttuuria omistajan- ja sukupolvenvaihdoksissa? Eriytyvätkö nuoret yrittäjät huippuihin ja muihin?
  • Miten lisätä diversiteettiä uusien kasvuyritysten perustajissa? Mikä draivaa startup-yrittäjää?
  • Kiehtova Latinalainen Amerikka, löytyykö sieltä uusia mahdollisuuksia ja markkinoita?
  • Datan avaaminen ja tiedolla johtaminen luonteva osa johtamiskulttuuria?
  • Odotuksia ja toiveita vaikuttajille ja viranomaisille?

Webinaari on osallistava, myös osallistujat pääsevät esittämään ajatuksiaan.

Webinaari sopii erityisesti kuntien, ELY-keskusten, AVIen, ministeriöiden, poliitikkojen, etujärjestöjen, rahoittajien, tutkimuslaitosten, markkinatuntijoiden, yritysten, viljelijöiden, maahantuojien ja viejien johdolle, vaikuttajille ja avainhenkilöille sekä muille kiinnostuneille.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Ilmoittaudu mukaan 27.4.2023 klo 17.00 mennessä.

Ilmoittaudu webinaariin tästä.

Tervetuloa mukaan!