Järjestämme kaksiosaisen webinaarisarjan emolehmien ruokinnasta ja syötävän hyvästä säilörehusta. Toisessa osassa kuulet, miten tehdään pellolla syötävän hyvää säilörehua emolehmille.
Tervetuloa sukeltamaan emolehmien ruokintaan!
Tässä webinaarisarjan toisessa osassa kuulet, miten tehdään pellolla syötävän hyvää säilörehua emolehmille.
Syötävän hyvän säilörehun ajatus on tuottaa pellolla sitä, mitä eläimet tilaavat. Siinä on huomioitu mm.
- tilan ruokintastrategia ja ympäristö
- maan kasvukunto ja sopiva nurmiseos
- valkuainen, kuitu ja sulavuus ja näiden perusteella sopiva lannoitus ja oikea korjuuajankohta
- rehun säilyminen 3+1 taktiikalla: happamuus, hapettomuus, hygienia ja huolellisuus
Syötävän hyvän säilörehun yrittäjä huomaa myös pankkitilin saldossa – vähemmän työtä ja kuluja sekä enemmän tuottoa ja hyvinvointia sekä eläimille että yrittäjälle itselleen.
Tervetuloa webinaariin kuuntelemaan ja keskustelemaan emolehmätilojen säilörehutarpeista. ProAgria Etelä-Suomen asiantuntijat Henna Aapro (nurmentuotanto) ja Salla Rautio (nautojen ruokinta) käyvät läpi emolehmien ruokintaa, säilörehun laatua ja rehuntuotantoa.
Webinaarin ensimmäinen osa 16.10.:
Mitä on #syötävänhyvä säilörehu? Miksi emolehmille pitäisi olla syötävän hyvää säilörehua?
Webinaarit järjestää Kestävästi ja vastuullisesti toimiva maatila -hanke