Webinaari
16.01.2024 klo 10:00 - 12:00

Miten voidaan parantaa maidontuotannon näkyvyyttä – etätyöpaja

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan maidontuotannon avoimuuden, läpinäkyvyyden ja hyväksyttävyyden parantamisen keinoista sekä muista maidontuotannon resilienssin kehittämiskeinoista!

Miten voidaan parantaa maidontuotannon näkyvyyttä –
etätyöpaja 16.1.2024

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan maidontuotannon avoimuuden, läpinäkyvyyden ja hyväksyttävyyden parantamisen keinoista sekä muista maidontuotannon resilienssin kehittämiskeinoista!

Aika: 16.1.2024 klo 10-12
Paikka: Teams-etäyhteydellä

Ohjelma

10:00 Tervetuloa ja järjestäjähankkeiden lyhyet esittelyt,
Riitta Savikko, Kaisa Kuoppala, Karoliina Rimhanen, Luonnonvarakeskus
10:10 Asiantuntija-alustus: Avoin ja vastuullinen kotieläintuotanto – maidontuottajien hyvinvoinnin ja
arvostuksen lisääminen viestinnän keinoin, Annika Eklöf, Satafood Kehittämisyhdistys ry
ja keskustelua
10:40 Maidontuotannon resilienssin parantamisen tiedontarpeet, haasteet ja ratkaisut –
aiempien Resilience for Dairy -työpajojen tuloksia, Kaisa Kuoppala, Luonnonvarakeskus
11:15 Keinoja maidontuotannon resilienssin parantamiseksi -ennakkokyselyn tulokset ja niiden
hyödyntäminen tietokorteissa, Kaisa Kuoppala, Luonnonvarakeskus
11:45 Ryhmäkeskustelu, Karoliina Rimhanen, Luonnonvarakeskus
Keskustelua keinoista, joilla voidaan edistää tietoisuutta maidontuotannosta.
Mitkä asiat olisi sinun mielestä tärkeitä nostaa esiin?
Mitkä olisivat tehokkaimmat keinot maidontuotannon näkyvyyden lisäämiseksi?
12:00 Tilaisuus päättyy

Työpaja on suunnattu maidontuotantoketjun toimijoille, tuottajille ja sidosryhmille.
Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.

Kutsussa on linkki kyselyyn, jossa kartoitetaan ratkaisuja maidontuotannon resilienssin parantamiseksi Suomessa. Vastausten perusteella tärkeimmistä ratkaisuista keskustellaan työpajassa. Kyselyyn voi vastata, vaikka ei osallistuisi työpajaan. Työpajaan voi osallistua vastaamatta kyselyyn. Työpajassa myös valitaan Resilience for Dairy -hankkeessa tehdyistä tietokorteista ne, jotka käännetään suomeksi.

Linkki kyselyyn Ratkaisuja maidontuotannon resilienssin parantamiseksi https://link.webropolsurveys.com/S/E02B77AF77B6276C

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan tästä linkistä viimeistään 14.1.2024.
Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostiin.

Työpajan järjestää Resilience for Dairy -hanke yhdessä MURU-hankkeen kanssa.

R4D eli Resilience for Dairy on EU Horizon2020 rahoittama tiedonsiirto- ja verkostoitumishanke. Hankkeessa on mukana yhteensä 15 maata ja 120 pilottitilaa, joista Suomessa on seitsemän. Hankkeessa lisätään tiedonvaihtoa lypsykarjatilojen, tutkijoiden sekä muiden maitoalan toimijoiden välillä. Tavoitteena on maitotilojen elinvoimaisuuden ja riskienhallinnan parantaminen. Suomessa hanketta toteuttaa Luonnonvarakeskus.

Ilmastoviisas ja muutosjoustava ruokajärjestelmä pellolta kuluttajalle (MURU)-hanke edistää tiedonvälityksen ja toimijoiden verkottamisen kautta maatalouden ja ruokajärjestelmien sopeutumiskykyä, muutosjoustavuutta ja ilmastoviisautta. Hanketta toteuttaa Luonnonvarakeskus ja rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma.

Lisätietoja:
Kaisa Kuoppala, erikoistutkija, Luonnonvarakeskus
kaisa.kuoppala@luke.fi, puh 040 570 8981

Tervetuloa!