Webinaari
10.06.2022 klo 09:00 - 12:00

NÄKÖKULMIA JA IDEOITA: Suomalainen ruoka ja maaseutu – mahdollisuuksien & uhkien äärellä

NÄKÖKULMIA & IDEOITA SUOMALAISEN RUOANTUOTANNON JA MAASEUDUN ELINVOIMAISUUDEN MERKITYKSESTÄ EUROOPASSA

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 9.6. klo 12 alla olevasta linkistä:
https://e.eventos.fi/forms/maaseutu/d6c2d977-d833-11ec-a018-ee6a04371b85 

Mitä haluat ottaa tästä poikkeuksellisesta ajasta mukaasi? Olemme murroksen jälkeisen uuden Euroopan luomisprosessissa ja vihreä siirtymän loikassa. Yrittäjyyden uudet kasvot näkyvät isojen ja pienten yritysten liiketoiminnoissa ja julkinen hallinto kuorii nahkansa. Finanssikysymyksiin, logistiikkapaineisiin, raaka-aineisiin ja ohjausjärjestelmiin synnytetään ratkaisuja.

Kesäkuisena päivänä jännitteiden keskellä käännämme katseet strategisiin kysymyksiin intohimoista ja yllätyksistä siihen, mikä on suomalaisen ruoantuotannon ja maaseudun merkitys EU:ssa – miltä sen vahvuudet ja mahdollisuudet näyttävät ja miten toimii tämä Euroopan kolkka? Miten EU-komissio ja EU-parlamentti turvaavat uusien energia-, resilienssi- ja turvallisuuspolkujen syntymisen Ukrainan sodan, pakotteiden ja vastapakotteiden, Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyysprosessin suojaksi ja maiden elinvoimaisuuden kukoistamiseksi.

Mistä huippuporukka syntyy, millaista yhteistyötä meidän kannattaisi hoksata tehdä nyt? Koettelemme yhdessä, olemmeko oikeassa suunnassa ja käymme meppien kanssa ajatustenvaihtoa.

Ruokaviraston Webi-pöydän ääressä ovat europarlamentaarikot Elsi Katainen, Nils Torvalds, Eero Heinäluoma ja Petri Sarvamaa, tulevaisuustutkija, tutkimusjohtaja Tuomas Kuhmonen, OP-ryhmän johtaja Teppo Pöllänen ja Leader-Viisarin toiminnanjohtaja Marja Salonen. Pääset jakamaan myös omia ajatuksiasi ja ideoitasi tilaisuudessa.

Kohti kestävää ja eettistä ruoantuotantoa. Ja intohimoista maaseutuyrittäjyyttä.

Lumovoimaista maaseutua kaikille
&
tervetuloa yhteiseen pöytään!