Webinaari
01.11.2023 klo 08:30 - 09:15

Nätverksmorgon 1.11.2023: Vad är fenomenet ”den nya industrialiseringen” och vad innebär det för landsbygden?

I norra Sverige talar man om fenomenet ”den nya industrialiseringen” och de utmaningar som nya investeringar i industrin medför för regionerna och landsbygden. Även i Finland investerar man för närvarande mycket i vissa regioner och landsbygdsområden, särskilt inom ramen för den gröna omställningen – hur kan man också få den nytta detta ger att stanna kvar på landsbygden?

Nätverksmorgonen är tillbaka under hösten 2023! Den här gången får vi hälsningar från Sverige, från andra sidan Bottniska viken, då vi får höra om vilka nya möjligheter, behov och utmaningar investeringarna har medfört för regionerna och landsbygden hos grannen i väst. Hur välkomnar man arbetstagare som anställts för arbetstillfällen som uppstått till följd av investeringar och hur välkomnar man deras familjer till regionen och landsbygden? Vilka hotbilder överskuggar landsbygdens framtid om arbetstagarna inte bosätter sig i närheten av sina arbetsplatser? Vilken påverkan har investeringar på landsbygden med sina möjligheter och utmaningar ur ett industriföretags synvinkel?

I diskussionen deltar Rikard Eriksson från Umeå Universitet, Sakhi Sedigullah från Welcome House i Skellefteå kommun och Paula Erkkilä från Österbottens handelskammare.

Kom och hör mer på nätverksmorgonen onsdagen den 1 november kl. 8.30–9.15!

Deltagarlänken skickas till alla som anmält sig till e-postlistan för nätverksmorgonen.

Evenemanget hålls via Zoom.

 

Om du inte är med på e-postlistan för nätverksmorgnarna kan du anmäla dig här: https://form.eventos.fi/aac33de6812e3e5b

 

Vi skickar deltagarlänkar till alla som är med på e-postlistan för nätverksmorgnarna.