Webinaari
17.04.-17.04.2023

Neuvonnallinen webinaarisarja maatalousluonnon monimuotoisuudesta

Haluatko oppia parantamaan luonnon monimuotoisuutta maatilalla? Webinaarisarjassamme alan asiantuntijat, neuvojat ja aiheeseen perehtyneet viljelijät kertovat selkeitä toimenpiteitä ja esimerkkejä maatilan luontotyöstä ja sen tuomista hyödyistä.

Neuvonnallisen webinaarisarjan tarkoituksena on auttaa ymmärtämään maatalousluonnon monimuotoisuuden tärkeyttä, auttaa hahmottamaan sen tuomia hyötyjä ja tarjota konkreettisia neuvoja sen edistämiseen.

Kaikki webinaarit järjestetään helppokäyttöisella Zoom-sovelluksella. Webinaarin esitysosuus kestää korkeintaan tunnin, minkä jälkeen on varattu aikaa kysymyksille. Esitysosuudet tallennetaan. Tallenteet julkaistaan Ruokaviraston YouTube-kanavalla suomeksi ja ruotsiksi tekstitettynä.

Webinaarien teemat ja puhujat

Teema Ajankohta Puhuja Teemasta tarkemmin
Miten lisää monimuotoisuutta peltomaahan? Maanantai 20.3. klo 13–14 Topi Maanela, asiantuntija, Riistasiemen Topi kertoo, miksi peltomaan monimuotoisuutta kannattaa lisätä ja millaisilla viljelytekniikoilla ja kylvöseoksilla siinä onnistut.
Miten suunnittelet ja kylvät monimuotoisuuspellon? Maanantai 3.4. klo 13–14 Jani Grönlund, asiantuntija, Riistasiemen Jani kertoo erilaisista monimuotoisuuspelloista ja niiden siemenseoksista, pellon sijoittamisesta ja kylvöstä.
Miten tunnistat perinnebiotoopin luontotyypin ja hoidat sitä? Osa 1/3 Maanantai 17.4. klo 13–14 Helmi-ohjelman perinnebiotooppien teemaryhmän koordinaattorit Puhujat esittelevät erilaisia perinnebiotooppien luontotyyppejä ja antavat vinkkejä lajiston tunnistamiseen sekä luontotyypin mukaiseen hoitoon.

(Sisältö tarkentuu lisää myöhemmin.)

Miten tunnistat perinnebiotoopin luontotyypin ja hoidat sitä? Osa 2/3 Maanantai 8.5. klo 13–14 Helmi-ohjelman perinnebiotooppien teemaryhmän koordinaattorit Puhujat esittelevät erilaisia perinnebiotooppien luontotyyppejä ja antavat vinkkejä lajiston tunnistamiseen sekä luontotyypin mukaiseen hoitoon.

(Sisältö tarkentuu lisää myöhemmin.)

Miten tunnistat perinnebiotoopin luontotyypin ja hoidat sitä? Osa 3/3 Maanantai 22.5. klo 13–14 Helmi-ohjelman perinnebiotooppien teemaryhmän koordinaattorit Puhujat esittelevät erilaisia perinnebiotooppien luontotyyppejä ja antavat vinkkejä lajiston tunnistamiseen sekä luontotyypin mukaiseen hoitoon.

(Sisältö tarkentuu lisää myöhemmin.)

Aiempien webinaarien aiheisiin pääset tutustumaan Ruokaviraston verkkosivustolla (ruokavirasto.fi)!