Vihanneksista voimaa viljelyyn ja PAKU -hankkeet järjestävät yhdessä MTK Pohjois-Karjalan ja Nordic Freeze Dry Oy:n kanssa Info- ja keskustelutilaisuuden pakastekuivaukseen liittyen. Tilaisuus on suunnattu vihannesviljelijöille ja vihannesviljelystä kiinnostuneille.
Tule kuulemaan, millaisia yhteistyömahdollisuuksia voisi avautua
pakastekuivauksen myötä viljelijöille!
Vihanneksista voimaa viljelyyn ja PAKU -hankkeet järjestävät yhdessä MTK Pohjois-Karjalan ja
Nordic Freeze Dry Oy:n kanssa Info- ja keskustelutilaisuuden pakastekuivaukseen liittyen. Tilaisuus
on suunnattu vihannesviljelijöille ja vihannesviljelystä kiinnostuneille.
Kiteelle suunnitteilla oleva pakastekuivauslaitos Nordic Freeze Dry Oy tarjoaa mielenkiintoisia
mahdollisuuksia myös vihannesviljelijöille. Pakastekuivauslaitoksen toiminta käynnistyy
suunnitelmien mukaan syksyllä 2023. Vihannekset ovat yksi tuoteryhmä, joita tullaan
pakastekuivaamaan. Pakastekuivatut juurekset ovat yksi merkittävä raaka-aine retki- ja
valmisaterioille. Kuluttajilla maistatetut pakastekuivatut juureslastut ovat myös herättäneet
ihastusta. Pakastekuivauslaitoksen toiminta on alussa rahtikuivausta, mutta yhteistyötä tuottajien
kanssa suunnitellaan jo nyt.
Info- ja keskustelutilaisuuden aiheita ja puhujia keskustelun taustalla:
Yritysesittely ja tuottajayhteistyö – Nikolas Jokisalo, Nordic Freeze Dry Oy
Pakastekuivauksen mahdollisuudet tuottajille, tulevaisuuden näkymiä
Jari Rouvinen, MTK Pohjois-Karjala
Pakastekuivaus ja sen mahdollisuudet, laatuketju ja pakastekuivaus -hankkeen tilannekatsaus
Kaisa Lehtipuro, PAKU-hanke
Tuottajaorganisaatio- hanke – Marja Pulkkinen, ProAgria Itä-Suomi
Lisätietoja:
Nordic Freeze Dry Oy: Nikolas Jokisalo, nikolas.jokisalo@poikainparhaat.fi
Paku -hanke: Kaisa Lehtipuro, kaisa.lehtipuro@gmail.co
MTK Pohjois-Karjala: Jari Rouvinen, jari.rouvinen@mtk.fi
Pro Agria Itä Suomi: Marja Pulkkinen, marja.pulkkinen@proagria.fi