Tervetuloa verkkotyöpajaan "From Field to Fork – Exploring Estonia’s Open Farm Day", jossa tutustutaan Viron Avatud Talude Päevään eli virolaisten menestyksekkääseen Lähiruokapäivään.
Mitä on luvassa?
Työpaja kokoaa yhteen maaseudun kehittäjiä ja viestinnän asiantuntijoita jakamaan kokemuksia Viron Avatud talude Päevän taustalta. Työpajassa kuulet, miten kampanjointia on rakennettu, miten sitä on ylläpidetty vuosien varrella ja miten päivä on saavuttanut suuren suosion: vuonna 2024 rikottiin ennätyksiä, kun 358 kohdetta avasivat ovensa vierailijoille ja vierailijamäärissä rikottiin ensimmäistä kertaa yli 300 000 vierailijan raja.
Työpajassa Viron järjestäjätiimi esittelee tapahtuman menestyksen keskeiset elementit. He kertovat vastuistaan ja jakavat näkemyksiä suunnittelusta, koordinoinnista ja viestinnästä. Lisäksi osa mukana olleista maatiloista kertoo, mikä heitä motivoi osallistumaan ja mitkä tekijät heidän mielestään vaikuttavat kampanjan vaikuttavuuteen.
Kenelle työpaja sopii?
Työpaja on hyödyllinen kaikille, joita kiinnostaa maaseutuviestintä, tapahtumien järjestäminen, yhteisöjen osallistaminen tai maaseutumatkailu. Olitpa sitten suunnittelemassa vastaavaa tapahtumaa tai haluat ymmärtää, miten maaseudun elämää voidaan tuoda laajasti esiin, saat työpajasta käytännön vinkkejä ja inspiraatiota.
Ilmoittautuminen ja lisätietoja Centre of Estonian Rural Research and Knowledge (METK) verkkosivuilta.
Avatud Talude Päev järjestetään Virossa 12.-13.7.2025. Suomessa Lähiruokapäivä järjestetään 6.-7.9.2025 ja mukana on ollut vuosittain yli 300 järjestäjää. Tutustu Suomen Lähiruokapäivään.
