Live-tapahtuma
08.08.2023 klo 10:00 - 13:00

Peltoluonnon monimuotoisuus ja maisemarakenne. Maastovalmennus Pälkäneellä Sarjalan tilalla 8.8.

Maastovalmennuksemme tarjoavat tutustumista erilaisiin maatiloihin, maatalousluonnon elinympäristöihin ja lajistoon, kuten linnustoon ja hyönteisiin. Tarjolla on asiantuntijoiden johdatuksella tärkeää asiaa luonnon monimuotoisuudesta ja sen hyödyllisistä vaikutuksista viljelyyn.

Sarjalan tila sijaitsee Pälkäneellä Suur-Längelmäveteen kuuluvan Ilmoilanselän rannalla. Tilan mailla on asuttu kivikaudesta saakka viljelysten halki laskevan Myllyojan varrella.

Maastovalmennuksessa pääsemme tutustumaan kokonaisvaltaisesti maatilan erilaisiin luonnon monimuotoisuutta lisääviin kohteisiin. Tilalla kasvatetaan mm. pähkinöitä. Kuljemme pelloilla, puron varressa sekä tilakeskuksen ympäristössä.

Maastovalmennuksessa tarkastellaan aluetta erityisesti linnuston ja maaperän monimuotoisuuden näkökulmista, pellon monimuotoisuutta unohtamatta.

Asiantuntijat mukana maastossa:

Juha Tiainen, linnustoasiantuntija, Birdlife Suomi.

Laura Jäntti, luomutuotannon asiantuntija, ProAgria Etelä-Suomi.

Laura Puolamäki ja Hanna Eronen, luonnon monimuotoisuuden asiantuntijat, ProAgria Etelä-Suomi.

Ilmoittaudu mukaan 4.8. mennessä klo 15 mennessä. Maksuttomaan maastovalmennukseen mahtuu 20 osallistujaa. Kahvitarjoilu.

Liikumme maastovalmennuksen aikana pellolla ja erilaisilla metsäpohjaisilla laitumilla.  Tarvitset maastossa kulkemiseen säällä kuin säällä soveltuvan vaatetuksen ja jalkineet.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tapahtuman järjestää Lumotaito- ja ELINA II-hanke.

Lisätietoja: Laura Puolamäki
044 544 4899
laura.puolamaki(at)proagria.fi