Live-tapahtuma
31.08.2023 klo 09:00 - 12:00

Peltoluonnon monimuotoisuutta etsimässä. Maastovalmennus Orivedellä Jullisen tilalla 31.8.

Maastovalmennuksemme tarjoavat tutustumista erilaisiin maatiloihin, maatalousluonnon elinympäristöihin ja lajistoon, kuten linnustoon ja hyönteisiin. Tarjolla on asiantuntijoiden johdatuksella tärkeää asiaa luonnon monimuotoisuudesta ja sen hyödyllisistä vaikutuksista viljelyyn.

Tilalla viljellään vihanneksia ja perunaa. Tilan mailla lainehti viereinen Längelmävesi ennen vesistössä tapahtuneita muutoksia ja siitä seurannutta järven pinnan laskua. Tilalla on ollut lypsykarjaa vielä 1980-luvulla. Laidunnus on jatkunut tilakeskuksen viereisellä perinnebiotoopilla, jota hoitavat lampaat. Lohkoja laidunnetaan myös hevosilla. Längelmäveden rantaan rajoittuvalla metsäalueella tavataan muun muassa valkoselkätikkoja ja tummaverkkoperhosia.

Maastovalmennuksessa tarkastellaan aluetta erityisesti linnuston ja maaperän monimuotoisuuden näkökulmista, pellon monimuotoisuutta unohtamatta.

Asiantuntijat mukana maastossa:

  • Juha Tiainen, linnustoasiantuntija, Birdlife Suomi
  • Laura Jäntti, luomutuotannon asiantuntija, ProAgria Etelä-Suomi
  • Laura Puolamäki ja Hanna Eronen, luonnon monimuotoisuuden asiantuntijat, ProAgria Etelä-Suomi

Ilmoittaudu mukaan 28.8. mennessä. Maksuttomaan maastovalmennukseen mahtuu 20 osallistujaa.
Kahvitarjoilu.

Liikumme maastovalmennuksen aikana pellolla ja erilaisilla metsäpohjaisilla laitumilla.  Tarvitset maastossa kulkemiseen säällä kuin säällä soveltuvan vaatetuksen ja jalkineet.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Tapahtuman järjestää Lumotaito- ja ELINA II-hanke.

Lisätietoja: Laura Puolamäki
044 544 4899
laura.puolamaki(at)proagria.fi