Live-tapahtuma
10.08.2023 klo 12:00 - 15:00

Peltoluonnon monimuotoisuutta etsimässä. Maastovalmennus Skarsbölen tilalla Raaseporissa 10.8.

Maastovalmennuksemme tarjoavat tutustumista erilaisiin maatiloihin, maatalousluonnon elinympäristöihin ja lajistoon, kuten linnustoon ja hyönteisiin. Tarjolla on asiantuntijoiden johdatuksella tärkeää asiaa luonnon monimuotoisuudesta ja sen hyödyllisistä vaikutuksista viljelyyn.

Skarsböle Gård on kasvinviljelytila, jonka toimintaan kuuluvat maatilamajoitus ja heinänviljely. Nurmien lisäksi tilalla on vaihtelevasti riistapeltoja, viherkesantoja, pölyttäjä- ja maisemakasvikaistoja, viherlannoitusnurmia ja auringonkukkaa.

Tilalla on jo pitkään kokeiltu petopenkkoja ja lahopuuta on hyödynnetty luontaisina hyönteishotelleina. Nurmien siemenseoksissa on mukana sinimailasta, puna- ja valkoapilaa ja erilaisia heiniä. Kukkakaistoissa on käytetty hunajakukkaa, auringonkukkaa sekä kehäkukkaa ja ruiskaunokkia. Tilalla on myös luonnonlaitumia hoidossa.

Pyydystämme eri keinoin hyönteisiä tilan pelto- ja laidunympäristössä. Hyönteisasiantuntijat Leena ja Heikki Luoto johdattelevat meidät peltoluonnon hyönteislajien havainnointiin ja tunnistamiseen ja niiden merkitykseen viljelylle. Tutustumme tilan kasvinviljelyyn, petopenkkoihin, nurmiseoksiin, kokeiluihin ja onnistumisiin.

Maastokierroksen jälkeen kahvitarjoilu.

 

Asiantuntijat mukana maastossa:

Leena ja Heikki Luoto, biologi, hyönteisasiantuntija

Laura Jäntti, Luomu- ja kasvinviljelyn asiantuntija, ProAgria Etelä-Suomi

Auli Hirvonen, luonnon monimuotoisuus, ProAgria Etelä-Suomi

 

Varusteet: Liikumme maastovalmennuksen aikana maastossa. Tarvitset maastossa kulkemiseen säällä kuin säällä soveltuvan vaatetuksen ja jalkineet.

 

Tila on ollut esimerkkitilana pölyttäjäoppaassa:

Pölyttäjäystävällinen maatilaopas

Maksuttomaan maastovalmennukseen mahtuu 20 osallistujaa. Ilmoittaudu 7.8. klo 15.00 mennessä.

 

Maastovalmennukset järjestää Lumotaito-hanke

Lisätietoja: Laura Jäntti 044 481 1100
laura.jantti(at)proagria.fi