Miten riistasta tulee ruokaa poikkeusoloissakin? Kylä haltuun -hankkeen syksyinen kurssi tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia villiruoan käsittelyä käytännössä.
Peuran leikkaus ja käsittely – varautumista ja villiruokaa käytännössä
24.9.2025 klo 17.00, kesto noin 4 h
Kuusjoen Metsästysmaja, Hongistontie 419, 25320 Raatala
Miten riistasta tulee ruokaa poikkeusoloissakin?
Kylä haltuun -hankkeen syksyinen kurssi tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia villiruoan käsittelyä käytännössä. Riistaliha on kotimaista lähiruokaa parhaimmillaan – ekologinen, ravinteikas ja paikallinen vaihtoehto ruokaturvan vahvistamiseen. Kurssilla tutustutaan peuran käsittelyn eri vaiheisiin ja opitaan taitoja, joilla selviydytään arjessa ja poikkeusoloissa.
Illan sisältö:
- Peuran nylky ja suolistus
- Ruhon paloittelu ja lihan käsittely
- Keskustelua riistasta, varautumisesta ja lähiruoan mahdollisuuksista
Osallistumismaksu 37,65 € / hlö, sisältää opetuksen ja välipalan. Maksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä.Varaudu viileään tilaan ja mahdollisiin tahroihin.
👥 Kurssille mahtuu 25 osallistujaa.
📩 Lisätiedot:
janita.kylanpaa@maajakotitalousnaiset.fi / p. 050 66 471
Kylä haltuun on ProAgria Länsi-Suomen ja Länsi-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten toteuttama kaksivuotinen kehittämishanke, joka vahvistaa kyläyhteisöjen resilienssiä, yhteisöllisyyttä ja käytännön valmiuksia poikkeusoloihin varautumisessa. Hanke toteutetaan Salon kaupungin kylissä, ja se tarjoaa konkreettisia keinoja arjen selviytymistaitojen, paikallisruoan hyödyntämisen ja kylätoiminnan kehittämiseen.
Hankeaika: 14.4.2025-30.4.2027
Rahoittaja: Leader Ykkösakseli