Webinaari
20.02.2024 klo 08:30 - 09:00

Pirityisten aamukahvit 20.2.2024

Tervetuloa matalan kynnyksen verkostoaamukahveille Pirityisten kanssa 20.2.2024 klo 8.30-9.00! Helmikuun aamukahvien teemana on KYLÄT. Aamukahvien vieraaksi saapuu Keskipohjalaiset kylät ry:n kyläasiamies Miia Tiilikainen, joka kertoo aamukahvien lomassa keskipohjalaisten kylätoimijoiden mahdollisuudesta tilata toimintansa tueksi ilmaisia Kyläkoutsi® -koulutuksia!

Pirityisten aamukahveille ovat tervetulleita kaikki toiminta-alueemme asukkaat ja toimijat! Pirityisten tavoitteena on kehittää keskipohjalaisten mahdollisuuksia hyvään elämään maaseudulla. Pirityiset ry toimii Halsualla, Kaustisella, Lestijärvellä, Perhossa, Toholammilla ja Vetelissä sekä Kokkolan maaseutualueilla Kälviällä, Lohtajalla ja Ullavassa. Jos jokin näistä kolahtaa sinuun ja maaseudun kehittäminen on lähellä sydäntäsi, tervetuloa linjoille muiden samanhenkisten alueemme asukkaiden ja toimijoiden kanssa!

Tiedossa rentoa jutustelua,  verkostoitumista, ajankohtaisia asioita ja ilmiöitä sekä tietoa tulevista tapahtumista!

 

Ilmoittaudu mukaan Pirityisten aamukahveille ma 19.2. klo 15 mennessä tästä linkistä: https://forms.office.com/e/Q22Ef5PJvg

 

Mikä on Pirityiset?

Pirityiset ry on alueellinen kehittämisyhdistys, joka toimii paikallisena Leader-toimintaryhmänä CAP-27-rahoituskaudella toimialueenaan Halsua, Kaustinen, Lestijärvi, Perho, Toholampi ja Veteli sekä Kokkolan kaupungin maaseutualueet Kälviä, Lohtaja ja Ullava. Pirityiset rahoittaa yleishyödyllisiä ja elinkeinotoimintaa edistäviä hankkeita sekä maaseudun yritystukia. Pirityiset on yksi Suomen 52 Leader-ryhmästä. Koko Euroopassa on yli 2000 Leader-ryhmää.

Pirityisillä oma paikallisen maaseudun kehittämisstrategia Juurista voimaa. Strategia on laadittu rahoituskaudelle 2023-2027 yhteistyössä alueen asukkaiden ja eri toimijoiden kanssa. Rahoitettavista hankkeista päättää Pirityisten hallitus kehittämisstrategian ja siihen pohjautuvien valintakriteerien mukaan.

Leader-toiminta, eli yhteisölähtöinen paikallinen kehittäminen on osa Suomen CAP-suunnitelmaa, jolla toteutetaan osaltaan EU:n yhteistä maatalouspolitiikkaa. Leader-toiminnan rahoitus koostuu EU:n maaseuturahaston, valtion ja kuntien rahoituksesta.