Koulutus
21.05.2022 klo 11:00 - 16:00

Pysyvän penkkiviljelyn työpaja

Tule oppimaan ja harjoittelemaan käytännössä pysyvän penkkiviljelyn menetelmää ja siihen vaadittavien työkoneiden käyttöä. Aikaisempaa kokemusta asiasta et tarvitse. Työpajojen lomassa pääset keskustelemaan myös kumppanuusmaataloudesta.

Tämä on jälkimmäinen päivä Pysyvän penkkiviljelyn työpajoista. Edellinen päivä oli 23.4.2022. Voit ilmoittautua tähän toukokuun päivään, vaikka et olisi osallistunut huhtikuun työpajaan. Ilmoittaudu viimeistään ti 17.5.2022.

Työpajan sisältö lauantaina 21.5.2022 klo 11–16: Työkoneiden käyttö

  • Pääset testaamaan ja opit useiden eri työkalujen ja -koneiden käyttöä
  • Opit oikea-aikaista rikkakasvien mekaanista torjuntaa
  • Opit istuttamaan ja kylvämään 75 cm:n penkeille

klo 11:00   Tervetuloa toiseen työpajapäivään!

klo 11:15     Pellonpiennarluento päivän aiheesta, opastus työvaiheisiin ja ryhmiin jako

klo 12:00   Työskentelyä ryhmissä

klo 13:00   Lounas

klo 14:00   Jatketaan ryhmissä työskentelyä

klo 15–16   Kierros pellolla työryhmissä, työpajapäivien yhteenveto

Lounaan ja ryhmätyöskentelyn lomassa voit keskustella myös kumppanuusmaataloudesta asian kanssa tekemisissä olevien kanssa.

Kohderyhmä ja osallistujamäärä: Erityisesti kumppanuusmaataloutta (ml. yhteisöviljely) harkitsevat ja sitä jo toteuttavat henkilöt sekä muut kiinnostuneet. Työpajat sopivat niin viljelystä kiinnostuneille, ammattiviljelijöille kuin harrastelijoillekin.

Asiantuntijat: puutarhuri, viljelyneuvoja Henri Murto (luennot, ryhmien ohjaus), viljelijät Kirsi Keltti ja Teija Heikkinen (ryhmien ohjaus), Olli Repo (Kaupunkilaisten oman pellon tervehdys ja esittelyä)

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

Liittyvät aiheet