Live-tapahtuma
16.08.2022 klo 09:00 - 12:30

Räpin peltopäivä – kestävä kasvistuotanto

Tervetuloa Räpin pellonpiennarpäivään. Tilaisuus kokoaa yhteen useita asiantuntijoita kertomaan Räpin koetilalla käynnissä olevista kokeista ja tutkimuksista. Päivän teemoja on mm. kasvipeitteisyyden maksimointi vihannestuotannossa, maan kasvukunnon parantaminen, maanparannusaineet, uudet palkokasvit, perunaruton hallinta sekä kukkakaalin viljelyn kehittäminen. Viljelläänkö tulevaisuudessa kotimaista kikhernettä? Onko pajuhakkeen käyttö ratkaisu perunaruton torjunnassa? Saadaanko maanparannusaineilla ja kerääjäkasveilla parannettua maan kasvukuntoa? Tilaisuudessa näytillä myös tilan kalustoa.

Ilmoittaudu mukaan 11.8.2022 mennessähttps://forms.office.com/r/VjKwAWm9hT

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Apetit, Pyhäjärvi-instituutti, Tampereen yliopisto, Luonnonvarakeskus ja Perunantutkimuslaitos.

Ohjelma:

8.30 Kahvitarjoilu alkaa

9.15 Tilaisuuden avaus, Tuukka Huhdanmäki, Apetit – Räpin koetila, Sauli Jaakkola, Pyhäjärvi-instituutti, Marjo Hokka, Petla

9.30 Kerääjäkasvit ja kasvipeitteisyyden maksimointi, Terhi Suojala-Ahlfors ja Pirjo Kivijärvi, Luke

10.00 Maanparannusaineet vihannestuotannossa, Tapio Salo, Luke 

10.25 Maan kasvukunto, sen seuranta ja parantaminen, Petri Linna, Tampereen yliopisto ja Sauli Jaakkola, Pyhäjärvi-instituutti 

10.50 Apetitin kikhhernekokeet, Tuukka Huhdanmäki, Apetit

11.20 Palkokasvikokeet: kikherne, linssi, soija, keltaherne, Tuukka Huhdanmäki, Apetit

11.40 Perunaruton IPM-kokeet, pajuhake perunaruton torjunnassa, Marjo Hokka ja Marika Rastas, LUKE

12.05 Kukkakaalin lajikekokeet, Johanna Pihala, Pyhäjärvi-instituutti

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä seuraavien hankkeiden kanssa:

Koulutuksella osaamista luomukasvistuotantoon, BioEväät – maan kasvukunnon ja vesitalouden parantaminen, Green Future of Satakunta, Kestävät kasvinsuojeluratkaisut ja monimuotoisuuden edistäminen kasvistuotannossa  (Manner-suomen maaseudun kehittämisohjelma) PeltoAI – innovatiiviset seurantamenetelmät ja tekoäly ruoka- ja vesitaloudessa (Euroopan aluekehitysrahasto), Viljava vihannesmaa − kestävä tuotanto (Maatilatalouden kehittämisrahasto Makera) SusCrop- ERA-NET (MMM)