Seminaarissa keskitytään elintarvikealan TKI-mahdollisuuksiin sekä muutoksiin liittyvään varautumiseen.
Ruoka-alan vuosiseminaarissa keskitytään elintarvikealan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan mahdollisuuksiin sekä muutoksiin liittyvään varautumiseen erityisesti elintarvikeyritysten näkökulmasta. Seminaarin yhteydessä julkistetaan myös elintarvikealan toimialaraportti ja pk-yritysbarometrin tuloksia. Vuosiseminaarin järjestävät yhteistyössä valtakunnallinen Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatiohanke, TEM Toimialapalvelut ja maa- ja metsätalousministeriö.
Perinteinen elintarvikealan vuosiseminaari järjestetään Helsingissä Pasilan virastokeskuksessa ja etäyhteydellä 29.11.2023 klo 10 – 16.
Ilmoittaudu viimeistään 22.11., jos tulet Helsinkiin paikan päälle!
Aika: Keskiviikko 29.11.2023 kello 10 – 16 (aamukahvi klo 9.15 – 10.00)
Paikka: Iso auditorio, Pasilan virastokeskus, Opastinsilta 12 B 2. krs. Helsinki
Kohderyhmä: elintarvikealan ja ruokasektorin yrittäjät, kouluttajat, kehittäjät, rahoittajat ja muut kiinnostuneet
Tapahtuma on maksuton. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään lisätietoja ennen tilaisuutta.
Ohjelma / täydennykset aitojamakuja.fi -verkkosivuilla
10.00 – 12.00
Tervetuloa!, päivän puheenjohtaja erityisasiantuntija Petri Koskela, maa- ja metsätalousministeriö
Ministeriön ajankohtaiset
Uudistuva elintarvikeala – elintarvikealan toimialaraportti ja pk-yritysbarometri
toimialapäällikkö Leena Hyrylä, Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Business Finlandin t&k-rahoituksella vauhtia ruoka-alan uudistumiseen ja kansainvälisen kilpailukyvyn kehittämiseen
Business Coach Pirjo Hakanpää, Business Finland
Mistä innovaatiot ruokajärjestelmän kestävyysmuotoiluun?
Manager Laura Forsman, Viikki Food Design Factory
12.00 – 13.00 lounastauko, omakustanteinen
13.00 – 16.00
Uusia välineitä pk-yrityksen riskien hallintaan ja varautumissuunnitteluun elintarvikealalla, erikoistutkija Jarkko Leppälä, Luonnonvarakeskus ja erikoistutkija Anna-Mari Heikkilä, VTT
Superjahdit – innovatiivinen markkinamahdollisuus suomalaisille elintarvikkeille
Founder Titta Uoti-Väisänen, TUVYC Consultancy
Tutkimuksella uudistusta ja erikoistumista: miten kasvisproteiineja ja solumaataloutta voisi paremmin hyödyntää, Research Manager Emilia Nordlund, VTT
14.15 – 14.45 kahvitauko
Fiksua kotimaista kalaruokaa
toimitusjohtaja Michaela Lindström, Hailia Oy
Menestystä muutosjoustavuudesta, opas ja työkalu lähiruokayrityksille, väitöskirjatutkija Hannele Suvanto, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
Elintarvikeketjun kyberresilienssiä kehittämässä, projektipäällikkö Elina Suni, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
16.00 Tilaisuus päättyy