29.09.2025 klo 17:30 - 20:30

Säilöntäkurssi: Sadosta talteen – taitoja varautumiseen ja arkeen

Kylä haltuun -hankkeen säilöntäkurssi kokoaa yhteen kyläläiset, kotikokit ja kädentaitajat perinteiden äärelle: opetellaan säilömään marjoja, vihanneksia ja sieniä, valmistetaan makkaroita ja puhutaan siitä, kuinka ruoka saadaan talteen pimeän vuodenajan varalle.

Säilöntäkurssi: Sadosta talteen – taitoja varautumiseen ja arkeen

Syksy on sadonkorjuun, säilönnän ja varautumisen aikaa – sekä ennen että nyt. Kylä haltuun -hankkeen säilöntäkurssi kokoaa yhteen kyläläiset, kotikokit ja kädentaitajat perinteiden äärelle: opetellaan säilömään marjoja, vihanneksia ja sieniä, valmistetaan makkaroita ja puhutaan siitä, kuinka ruoka saadaan talteen pimeän vuodenajan varalle.

Kurssilla:

  • Säilötään sesongin antimia.
  • Valmistetaan perinteistä kotimakkaraa.
  • Opitaan, miten kotivara rakennetaan hyödyntäen paikallisia ja omavaraistalouden tuotteita

Kurssi kunnioittaa Kekrin henkeä, jolloin ennen vanhaan teurastettiin karjaa, valmistettiin säilyvää ruokaa ja valmistauduttiin talveen. Täällä tieto ja taito kohtaavat, yhteisöllisyys kasvaa – ja vatsat saavat nauttia.

Kurssin hinta on 30€/hlö.

Lisätiedot: Janita Kylänpää, janita.kylanpaa@proagria.fi, p. 050 66 471

Järjestämme kolme tilaisuutta. Tilaisuudet ovat pääkohdiltaan samanlaisia, mutta jotkin raaka-aineet saattavat vaihdella sesongin mukaan.

Tilaisuuksien ajat ja pitopaikat ovat:

27.8 klo:17:30-20:30, Halikon seurakuntatalo (Vaskiontie 31, Halikko)

29.9 klo:17:30-20:30, Kuusjoen seurakuntatalo (Ylikulmantie 235, Kuusjoki)

29.10 klo:17:30-20:30, Halikon seurakuntatalo (Vaskiontie 31, Halikko)

Tilaisuudet ovat osa Kylä haltuun hanketta. Kylä haltuun on ProAgria Länsi-Suomen ja Länsi-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten toteuttama kaksivuotinen kehittämishanke, joka vahvistaa kyläyhteisöjen resilienssiä, yhteisöllisyyttä ja käytännön valmiuksia poikkeusoloihin varautumisessa. Hanke toteutetaan Salon kaupungin kylissä, ja se tarjoaa konkreettisia keinoja arjen selviytymistaitojen, paikallisruoan hyödyntämisen ja kylätoiminnan kehittämiseen.

Hankeaika: 14.4.2025-30.4.2027
Rahoittaja: Leader Ykkösakseli

Liittyvät aiheet