Live-tapahtuma
08.06.2022 klo 09:00 - 12:00

Salaojakastelun pellonpiennarpäivä

Salaojakastelun pellonpiennarpäivä järjestetään keskiviikkona 8.6.2022 klo 9-12. Peltokohteina ovat salaojakastelukohteet Kokemäellä ja Euran Kiukaisissa.

Salaojakastelun pellonpiennarpäivä järjestetään keskiviikkona 8.6.2022 klo 9-12. Peltokohteina ovat salaojakastelukohteet Kokemäellä ja Euran Kiukaisissa. Käymme läpi, mitä kohteissa on tehty viimeisen vuoden aikana ja mitä lohkoilta on mitattu. Kokemäellä kuulemme lohkon ja kastelujärjestelmän esittelyn, tietoa mittaussensoreista ja kapilaarisen veden nousun vaikutuksesta satoon. Euran peltolohkolla kuulemme altakastelujärjestelmän perustamisesta (kustannukset, tuet ja vaaditut toimenpiteet), pohjaveden mittauksesta, aurinkoenergian hyödyntämisestä pumppauksessa ja esittelyn siitä, miten pellon mittauspisteet on valittu ja mitä tuloksia on saatu. Molemmissa kohteissa on aikaa keskustelulle. Kahvi- tai virvoitusjuomatarjoilun vuoksi ilmoittautuminen 7.6. mennessä: https://link.webropol.com/s/salaojakastelu

Ohjelma järjestetään kahdessa eri kohteessa:
09:00 Peltojen altakastelu ja kosteuden mittaus, (Kuurolantie 150, Kokemäki)
10:45 Aurinkopaneelilla toimiva vesipumppu ja säätökaivojen altakastelulinjasto sekä pohjaveden seuranta, (Yhdystie 41, Eura)