Haluatko ymmärtää ajankohtaista keskustelua kiertotaloudesta ja uusiutuvasta energiasta? Ruokaketjun kiertotalous -osaamiskokonaisuudessa opit, kuinka voit vaikuttaa kestävään kehitykseen kokonaisvaltaisesti ruokaketjun eri vaiheissa.
Ruokaketjun kiertotalous ja kestävyys -koulutuksessa perehdytään monipuolisesti kiertotalouden liiketoimintamalleihin; tuotteeseen palveluna, uusiutuvuuteen, jakamisalustoihin, tuote-elinkaaren pidentämiseen se resurssitehokkuuteen ja kierrätykseen. Hiilenkierto ja vähähiilinen ruokaketju- opintojaksolla opit perusteet hiilenkiertoon ja ilmaston muutokseen vaikuttavista tekijöistä. Opinnoissa syvennytään myös muun muassa biokaasun ja aurinkoenergian potentiaaliin sekä biotalouden ja biokiertotalouden keskeisiin elementteihin erityisesti ruokaketjussa. Lisäksi opinnoissa opitaan tunnistamaan eri ruokahävikkilajeja ja ruokahävikkiin liittyviä taloudellisia mahdollisuuksia sekä rajoitteita työelämässä.
Koulutus toteutetaan avoimen ammattikorkeakoulun opintoina. Koulutus toteutetaan verkko-opintoina, joihin sisältyy erilaisia tehtäviä Moodle-oppimisympäristössä, itsenäistä työskentelyä ja pari/ryhmätöitä. Osallistujalla tulee olla kohtuulliset tietokoneen käyttötaidot sekä käytössään verkkoyhteys. Oppimisalustana käytetään Moodlea.
Osaamiskokonaisuus soveltuu kaikille ruokaketjun vastuullisuudesta ja kiertotalouden mahdollisuuksista kiinnostuneille henkilöille, alalla jo toimiville ja alan tehtävistä kiinnostuneille.
Koulutuksen laajuus on 13 opintopistettä. Yksi opintopiste vastaa noin 27 tunnin työpanosta. Kaikki osaamiskokonaisuuden hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen ja opintorekisteriotteen.