Live-tapahtuma
28.03.-29.03.2023

SPRING ’23

Etsitkö sopivaa jatkorahoitusta tai yhteistyökumppania? Uusi TKI-rahoituksen ja kumppanuuksien löytämisen tapahtuma järjestetään ensi maaliskuussa. Tarjolla kattava koonti eri rahoitusmahdollisuuksista sekä vinkkejä ja esimerkkejä kaupallistamisen polulle. Tervetuloa mukaan!

SPRING ‘23 on uusi, innovaatiorahoituksen ja kumppanuuksien löytämisen tapahtuma 28.–29.3. Tampereen Scandic Rosendahlissa. Tilaisuus kokoaa kattavasti eri rahoitusmahdollisuudet sekä vinkit ja esimerkit kaupallistamisen polulle. Keskeisiä aiheita ovat alkutuotannon raaka-aineet ja teknologiat, ruoka ja maaseutu sekä näihin liittyvät elinkeinolähtöiset innovaatiot.

SPRING `23 tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden löytää kumppaneita ja rahoitusta innovaatiotoiminnan ja tutkimuksen edistämiseen – nyt jos koskaan niihin on syytä panostaa. Maailman muuttuminen haastaa Suomen omavaraisuutta ja huoltovarmuutta, joten ruokasektorin turvaamiseksi tarvitaan vahva panostus elinkeinolähtöiseen tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatioihin sekä niiden käytäntöön viemiseen.

Näihin haasteisiin vastaamiseen vaaditaan yhä enemmän kansainvälistä rahoitusta, ja se nähdään myös elinkeinon toimijoiden osalta tärkeäksi. ”Kansallisella yhteistyöllä maatalous- ja puutarha-ala voi hakea rahoitusta ja partnereita Euroopan unionin alueelta vahvistaakseen suomalaisen elintarviketuotannon kehittämistä ja kilpailukykyä.”, toteaa Timo Taulavuori, Puutarhaliiton toimitusjohtaja. Puutarhaliitto on AgriHubin kumppaniorganisaatio.

Kumppanuus kansainvälisessä verkostossa on tavoiteltua, mutta voisimmeko Suomen sisälläkin muodostaa vahvempia kumppanuuksia ja tiivistää kansallista työtä ja osaamisen jakamista rahoituksia haettaessa?

SPRING ’23 pyrkiikin kokoamaan alan toimijoita yhteen ja tarjoamaan alustan vuorovaikutukselle ja myös näiden kumppanuuksien syntymiselle. Tapahtuman ensimmäisenä päivänä pureudutaan kansainvälisiin rahoitusmahdollisuuksiin, etenkin Horisontti Euroopan missioihin ja kumppanuuksiin, eri rahastojen yhteistyömahdollisuuksiin sekä varataan aikaa verkostoitumiseen. Toisen päivän painotus on innovaatioissa, niiden kaupallistamisessa ja jatkorahoituksessa aseman löytämiseksi markkinoilla.

Tapahtuma on maksuton, mutta osallistujat maksavat matkansa ja majoituksensa itse.
Illalliskortin hinta on 47 €/hlö, ja sen voi ostaa ilmoittautumisen yhteydessä. Illalliskortti sisältää kuljetuksen Rosendahlista illallispaikkaan ja takaisin, illallisohjelman verkostoitumisineen, paikallisista raaka-aineista räätälöidyn illallisen sekä alkoholittomat ruokajuomat.

Kenelle?
Tapahtuma on suunnattu kasvuhakuisille yrityksille, tutkijoille, kehittäjille, hankesuunnittelijoille, ruokasektorin toimijoille alkutuotannon yrityksistä ja neuvonta-alan asiantuntijoista jatkojalostukseen.

Tapahtuma on suunnattu kaikille eri rahoitusmahdollisuuksista kiinnostuneille ja uusia kumppanuuksia hakeville. Tietoiskujen lisäksi rahoitusasiantuntijat ovat tavattavissa esittelypisteillä ja buukattavissa kahdenväliseen tapaamisiin. Moniin rahoituksiin haetaan monen sidosryhmän edustajia alkutuotannon yrityksistä ja neuvonta-alan asiantuntijoista tutkijoihin ja kehittäjiin, joten tapahtuma on hyvä mahdollisuus uusille kumppanuuksille.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Tapahtuman ohjelma

ti 28.3.2023

klo 9.15 Bussikuljetus rautatieasemalta Rosendahliin

klo 10–12 Svenskspråkigt informations- och nätverkstillfälle: Innovationsverksamhet i Sverige och i Finland
Innovationsverksamhet i Sverige – AKIS och EIP-projektlösningar, Jennie Cederholm Björklund, Landsbygdsnätverket
EIP-projektpresentation från Finland: Beredskapsplan mot klimatförändring, är det ens möjligt? Meira-Pia Lohiluoma, Österbottens Svenska Lantbrukssällskap (ÖSL)

klo 12.15 ja 12.30 Bussikuljetus rautatieasemalta Rosendahliin

klo 13–15.15 Rahoitusta ja sparrausta kasvuun ja TKI-työn kansainvälistymiseen

Avauspuheenvuoro, Liisa Pietola, Sitra (etäyhteydellä)

Horisontti Eurooppa (HE) tutkimuksen ja innovaatioiden puiteohjelma
HE Klusteri 6 yleiskatsaus ja kumppanuudet, Maaperämissio ja rahoitusten synergia Elina Nikkola, MMM
Maaperämission haut (ml. living labs), HE Klusteri 6 työohjelman 2024 haut Anni Kleino, Suomen Akatemia
Safe and Sustainable Food Systems kumppanuus Minna Huttunen, MMM
Circular Bio-based Europe ja EIT Food Heini Günther, Business Finland

Interreg – alueiden välisestä rahoituksesta vaikuttavuutta? Matti Lipsanen, Pirkanmaan liitto
Järvi-Suomen laajuinen ideahaku – kokemuksia rahastojen yhteistyöstä, Harri Hakala, Etelä-Savon ELY
Miten idätämme ruokajärjestelmän kestävyysmurrokseen tarvittavat innovaatiot? Laura Forsman, Viikki Food Design Factory, Helsingin yliopisto

klo 15.15–17 Hanketreffit / matchmaking tarjoiluiden äärellä
*Kansalliset Horisontti Eurooppa -rahoituksen yhteyshenkilöt tavattavissa
*Living lab -toimijat ja demotilaverkostot esillä
*ÄlyAgri-verkosto
*AKIS ja innovaatioiden tukipalvelut
*treffipisteitä kohtaamiselle

klo 18 Bussikuljetus illalliselle (verkostoitumista)

klo 19–21.15 Verkostoitumisillallinen Ellivuori Resortissa
Resortin esittely, toimitusjohtaja Marko Mikkola
Sastamalan kaupungin tervehdys, Mikko Rauva, Sastamalan kaupunki
juustomestarin puheenvuoro, Peter Dörig, Herkkujuustola Oy
Kalaneuvoksen kasvu ja kansainvälistyminen, perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Veijo Hukkanen, Kalaneuvos Oy

klo 22.00 Takaisin hotellilla

ke 29.3.2023

klo 9–9.45  Maaseudun innovaatioryhmät (EIP)
EIP in Europe, Margarida Ambar, EU CAP Network (etäyhteydellä)
EIP-rahoitus Suomessa, Leena Anttila, MMM
Mansikanpoimintarobotti EIP, Madis Lemsalu

klo 10–10.45  Tukea ja rahoitusta tutkimuksen ja liiketoiminnan kehittämiseen
Ilmastorahasto – kaksi vuotta käynnistymisestä, mahdollisuudet maatalouden ja ruokasektorin tekijöille, Pia Erkinheimo, Ilmastorahasto (etäyhteydellä)
Suomi kasvaa ruoasta, Timo Kaunisto, Agronomiliitto

klo 10.45–11.30  Verkostoitumiskahvit
EIP-hankkeiden tapaaminen

klo 11.30–12.30  Innovaatioiden kaupallistaminen
Tutkimustaustaisen yrityksen 10 kuolemansyntiä, Tomi Terentjeff, Nordic Startup School
case Volare, Tuure Parviainen, Volare Oy
Digital Innovation Hubs apunasi, Janne Känsäkoski, Centria Rural Industry DIH

klo 12.30–13.15  Innovaatioiden jatkorahoitus
Ruokateknologiarahastolla tukea kasvun alkuun, Mika Kukkurainen, Nordic Foodtech VC
Sillanrakentajana startup- ja tutkimuskentän välillä, Pontus Stråhlman, Voima Ventures Oy
Maatalouden ja ruokasektorin kansainvälinen kilpailukyky ja uudistuminen, Pirjo Hakanpää, Business Finland

klo 12.30–13.15 Rinnakkaissessio: Näin onnistuimme
SavoFarm 4.0: Tietoa ja tekniikkaa navettaan ja pellolle, Paula Antikainen, Ylä-Savon ammattiopisto
Simuloimalla kohti kannattavampaa bioenergian tuotantoa, Joonas Heikkinen, Digikierto Oy
Biohiilellä parempaa kasvua, Jarmo Pudas, Woodgrow Oy
Location Innovation Hub ja Robocoast – EDIH:it innovaatioiden tueksi, Kimmo Paajanen, Oulun ammattikorkeakoulu

klo 13.15 Tilaisuus päättyy, bussikuljetukset rautatieasemalle klo 13.30 ja 14.00.

Ohjelman sisältöön ja aikatauluihin voi tulla muutoksia.

Verkostoidu
Tapahtumassa on käytössä Eventos Mobile tapahtumasovellus, jonka kautta voit varata kahdenvälisiä tapaamisia kiinnostavien osallistujien ja puhujien kesken, tarkistaa tapahtuman aikataulun, esittää yleisökysymyksiä ja paljon muuta. Tapahtumasovellus kannattaa ottaa siis hyvissä ajoin käyttöön ennen tapahtumaa ja hyödyntää sen verkostoitumisominaisuuksia vielä tapahtuman jälkeenkin.

Jos sallit ilmoittautumisen yhteydessä yhteystietojesi viennin suoraan tapahtumasovellukseen, profiilisi lisätään automaattisesti tapahtuman osallistujalistaan. Voit myös itse luoda ja muokata profiiliasi tapahtumaan ilmoittautuneille toimitettavan linkin kautta.

Majoitus
Avoimen kiintiön kautta on mahdollista varata huone Scandic Rosendahlista 14.3. saakka tai hotellin varaustilanteen mukaan. Kannattaa siis olla hyvissä ajoin liikkeellä!

Scandicin huonehintaan sisältyy aina
– Runsas luomutuotteita sisältävä aamiainen
– Maksuton Wi-Fi

Aika 28. – 29.3.2023

Huonetyyppi Standard
Hinta 105 € yhden hengen huone / vuorokausi
125 € kahden hengen huone / vuorokausi

Huonetyyppi Superior
Hinta 125 € yhden hengen huone / vuorokausi
145 € kahden hengen huone / vuorokausi

Jokainen majoittuja varaa huoneensa itse osoitteesta: http://www.scandichotels.fi/?bookingcode=BRUO280323

Varaukset voi tehdä varaustunnuksella BRUO280323 myös puhelimitse tai sähköpostitse hotellin yhteystietoja käyttäen.

Hotellin yhteystiedot
Scandic Rosendahl
Pyynikintie 13
33230 TAMPERE
Puhelinnumero: +358 3 2441111
Sähköposti: rosendahl@scandichotels.com

Huoneet ovat varattavissa 14.03.2023 mennessä tai hotellin varaustilanteen mukaan.
Maksutapa: Jokainen varaa ja maksaa oman majoituksensa.

Lisätietoja tapahtumasta:
Tuija Kallio, Maaseutuverkostoyksikkö, p. 050 594 7993
Susanna Lahnamäki-Kivelä, AgriHubi – maatilayritysten osaamisverkosto, p. 0295 322 523