Koulutus
20.04.2022 klo 10:00 - 14:00

Syötävän hyviä kuvia -työpaja

Ruokatuotteiden visualisointi ja tarinallistaminen pientuottajan toiminnassa

Visuaalisuus, näkyvyys ja kokemusten jakaminen sosiaalisen median alustoilla on tänä päivänä tärkeä osa ruokakulttuuria. Erityisesti pientuottajat voivat hyötyä tästä ilmiöstä, sillä sosiaalisen median kanavat tarjoavat mahdollisuuksia tavoittaa suuria yleisöjä ja puhutella kuluttajia erityisen suoralla tavalla. Samalla myös yleisö etsii usein autenttisia ja mielenkiintoisia kokemuksia tavoitellen samalla pesäeroa suurten massavalmistajien tuotteisiin.

Syötävän hyviä kuvia -työpajassa käsitellään sitä, millä tavoin ruokakuvaamisen kulttuuria ja sosiaalista mediaa voidaan hyödyntää osana pientuottajan toimintaa.  Työpaja antaa vinkkejä ja niksejä siihen, miten julkaisukelpoisia ruoka- ja tuotekuvia voidaan toteuttaa omassa toimintaympäristössä tavallisella älypuhelimella. Samalla mietitään sitä, millä tavoin visuaalisuus voi tukea tuotteen tarinallistamista ja miten nykyisiä sosiaalisen median kanavia, kuten Facebookia ja Instagramia, voidaan hyödyntää tuotemarkkinoinnissa. Tavoitteena on johdattaa osallistujat tyhjältä pöydältä valmiiseen some-tarjoiluun ja antaa matkalla eväitä myös siihen, miten ruokakuvaaminen voidaan liittää osaksi omaa liiketoimintaa.

Työpajassa opit seuraavista asioista:
– Ruoka- ja tuotekuvaamisen luovat lähestymistavat
– Niksejä ja vinkkejä käytännön kuvaamiseen
– Jälkikäsittelyä Snapseed -ohjelmalla
– Strategioita some-palvelujen hyödyntämiseen

 

Toni Ahvenainen on kokenut valokuvaaja, joka tehnyt muun muassa brändiaktivointiin liittyvää yhteistyötä suurten kansainvälisten suuryhtiöiden Sonyn ja Carl Zeiss AG:n kanssa. Tämän lisäksi Toni on rakentanut suomalaista Sony Alpha-yhteisöä osallistavan

sisällöntuotannon ja yhteisöviestinnän keinoin muun muassa Instagramissa (https://www.instagram.com/sonyalphasuomi/).

Osallistuaksesi työpajaan tarvitset mukaan vain älypuhelimen, avointa mieltä ja ennen kaikkea positiivista tekemisen meininkiä!

Järjestäjä Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti Seinäjoki.

Ilmoittaudu: www.bit.ly/askel2022

Lisätietoja: hannele.suvanto@helsinki.fi