Miltä näyttävät lihamarkkinat tällä hetkellä? Mitä uutta huomioitavaa on maaperän kasvukunnossa? Voidaanko rehuherneen ja öljykasvien viljelyllä saada hyötyjä viljelykierrossa? Miten voidaan saavuttaa täysi satopotentiaali?
Tervetuloa pellonpiennartapahtumaan (Voudinsuo 5, 83400 Liperi) 17.6.2025 klo 14-16! Tapahtumassa kuulemme mm. maaperän kasvukunnosta ja lannoituksen optimoinnista. Lisäksi pääsemme kuulemaan lihan markkinakatsauksesta ja kokemuksia rehuherneestä viljelykierrossa.
Ohjelma:
Tilaisuuden avaus, Sanna Lipping, Pyhäjärvi-instituutti
Lihamarkkinakatsaus, Nina Vanhapelto, HKFoods
Maaperän kasvukunto vuonna 2025, Jari Huikuri, ProAgria
Lannoituksen ja kasvinsuojelun täyden potentiaalin saavuttaminen, puhuja tarkentuu
Viljelijäpuheenvuoro: Rehuherneen hyödyt ja haitat, Touko Laukkanen, viljelijä
Keskustelua virvokkeiden lomassa. HKFoodsin makkaratarjoilu.
Tilaisuuden päättäminen, Oskari Lahtinen, HKFoods
Ilmoittautuminen tarjoilun vuoksi 13.6. mennessä tästä linkistä: https://link.webropol.com/s/pellonpiennar-17062025
Tämä tilaisuus on osa viiden koulutuksen koulutuskokonaisuutta ”Muuttuvan maatalouden tulevaisuus – kannattavuus, haasteet ja ratkaisuja”. Koulutuskokonaisuus tarjoaa käytännönläheisiä koulutuksia eri puolilla Suomea – sekä paikan päällä että etänä. Osallistuminen antaa tilallisille ajantasaista tietoa maatalouden ajankohtaisista kysymyksistä. Koulutuksen (kolme-viisi koulutusta) suorittamisesta myönnetään osallistumistodistus.
Tule kuulemaan, oppimaan ja keskustelemaan!
Koulutuskokonaisuus järjestetään osana ”Ilmastokestävä ja vastuullinen lihantuotanto”-hanketta. Hankkeen päätoteuttaja on Pyhäjärvi-instituutti ja yhteistyötahona toimii HKFoods Finland Oy.