Monipaikkainen tapahtuma
30.05.2023 klo 12:30 - 15:00

Yritystoiminnan kehittäminen kiertotalouden ja datan avulla -seminaari 30.5.2023

Yritystoiminnan kehittäminen kiertotalouden ja datan avulla -seminaari 30.5.2023 Tervetuloa TREASoURcE -hankkeen seminaariin, jossa käsitellään yritystoiminnan kehittämistä kiertotalouden sekä datan avulla. Tapahtumassa on kaksi paneelikeskustelua, ensin maatalouden kiertotalousratkaisuista ja sen jälkeen datatalouden mahdollisuuksista. Mukana keskustelemassa on mielenkiintoisia käytännön toimijoita sekä alan asiantuntijoita. Tilaisuudessa myös julkistetaan MTK:n kehittämä KiertoaSuomesta.fi -digitaalinen markkinapaikka, jossa voi sekä myydä että ostaa alkutuotannon sivuvirtoja. Ilmoittautuminen ja lisätietoja tapahtumasta: www.lyyti.in/kiertotalousjadata2023

Tervetuloa ”Yritystoiminnan kehittäminen kiertotalouden ja datan avulla” -seminaariin 30.5.2023!

Seminaarissa pureudutaan maaseudun kiertotalouteen ja datamurrokseen sekä lanseerataan KiertoaSuomesta.fi -digitaalinen markkinapaikka. Tule kuulemaan, miten voit kehittää liiketoimintaasi tai hyötyä uusista innovaatioista. Osallistua voit paikan päällä Tampereella tai etäyhteyksin, ilmoittaudu mukaan!

MTK järjestää osana TREASoURcE-hanketta seminaaritilaisuuden Tampereella, jossa käsitellään yritystoiminnan kehittämistä kiertotalouden ja datan avulla. Tapahtumassa on kaksi paneelikeskustelua, ensin maatalouden kiertotalousratkaisuista ja sen jälkeen datatalouden mahdollisuuksista. Mukana keskustelemassa on mielenkiintoisia alan asiantuntijoita sekä käytännön toimijoita. Tilaisuudessa myös julkistetaan MTK:n kehittämä KiertoaSuomesta.fi -digitaalinen markkinapaikka, jossa voi sekä myydä että ostaa alkutuotannon biopohjaisia sivuvirtoja.

Tilaisuuden tavoitteena on välittää tietoa maa- ja metsätalouden sekä teollisuuden mahdollisuuksista parantaa sivuvirtojen hyödyntämistä ja edistää kustannustehokkuutta. Lisäksi tuodaan esiin datamurrokseen liittyviä potentiaaleja sekä pinnalla olleita kysymyksiä.

 

Ilmoittautuminen ja lisätietoja tapahtumasta:
www.lyyti.in/kiertotalousjadata2023

 

Aika:                  Tiistai 30.5.2023, 12:30–15:00
Paikka:              Työväenmuseo Werstas, auditorio & etäyhteys
Osoite:              Väinö Linnan aukio 8, 33210 Tampere

 

Ohjelma:

12.30                 Alkupuheenvuoro: Riina Kärki & Jyrki Wallin (MTK)

12.45                 Paneeli 1. Maatalouden kiertotalous

Panelistit: Virve Hindström (Muutosvoimaa tulevaan -hanke), Sampo Järnefelt (Soilfood), Mari Lukkariniemi (MTK), Antti Luomala (AhlmanEdu), Matti Marttila (Ala-Marttilan tila), Jussi Parviainen (MHY), Anna Virolainen-Hynnä (Suomen Biokierto ja Biokaasu ry)

13.15                 Puheenvuoro: Vastuullisuusraportointi, Heikki Aro ja Kimmo Tammi (MTK)

13.30                 Kahvitauko

14.00                 KiertoaSuomesta.fi -palvelun lanseeraus

14.15                 Paneeli 2. Datatalouden turvallisuus

Panelistit: Eero Aarresola (eMuovi -hanke / JAMK), Jyrki Hyyrönmäki (Tritom), Samuli Könönen (Traficom), Timo Simell (TIEKE), Timo Teinilä (ÄlyAgri -hanke ja maatalousyrittäjä)

14.45-15.00     Loppuyhteenveto

Seminaarin juontajana toimii Erika Winquist (Luke).

 

Lisää tietoa TREASoURcE -hankkeesta löytyy täältä.

 

Lisätietoja:

Riina Kärki

Projektipäällikkö, WP leader

TREASoURcE Horizon Europe -project

MTK – Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto

The Central Union of Agricultural Producers and Forest Owners

PL 510 (Simonkatu 6), 00101 Helsinki
+358 50 4720 656, riina.karki@mtk.fi