Monipaikkainen tapahtuma
11.01.-15.01.2023

Tieteen päivät

Tapahtumainfo

Tieteen päivät on suurelle yleisölle suunnattu, kaikki tieteenalat kattava tapahtuma, jossa eri alojen tutkijat avaavat erilaisia ilmiöitä ja keskustelevat ajankohtaisista aiheista. Tieteen päivät järjestetään seuraavan kerran 11.–15.1.2023 Helsingin yliopiston Porthaniassa ja Tiedekulmassa. Tapahtumaviikon aikana Tieteen päiviä vietetään myös Turussa, Jyväskylässä, Rovaniemellä ja Mikkelissä. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Tieteen päivien yhteydessä järjestetään kaupunkitapahtumat Tieteiden yö (12.1.) ja Tiedekioski (13.–14.1.) sekä 9.-luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu Nuorten päivä (13.1.).

Ohjelma

Tieteen päivien ohjelmaan voi tutustua ohjelmasivuilla tai painetun ohjelmalehden sivuilta. Ohjelmalehteä on jaossa neljällä eri jakelupisteellä. Ohjelmalehden jakelupisteet ovat Helsingin yliopiston Porthaniassa (Yliopistonkatu 3), Rosebud Sivullisessa (Kaisaniemenkatu 5), Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6) ja Tiedekirjassa (Snellmaninkatu 13).

Tieteen päivien ohjelmasivuilta löytyy myös Nuorten päivän ja Tiedekioskin ohjelmatiedot. Tieteiden yön ohjelma löytyy Tieteiden yön verkkosivuilta.

Tapahtumapaikat

Tieteen päiviä on perinteisesti vietetty Helsingin yliopiston päärakennuksella, mutta remontin vuoksi Tieteen päivät 2023 järjestetään Porthaniassa (Yliopistonkatu 3) ja Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4). Porthaniassa Tieteen päivien käytössä ovat luentosali PI, PII, PIII ja Suomen Laki -sali. Kaikki salit löytyvät rakennuksen ensimmäisestä kerroksesta. Tiedekulmassa Tieteen päivien ohjelmaa kuullaan Stagella, Tiedekulman ensimmäisessä kerroksessa.

Porthanian aulassa Tieteen päivien kävijät voivat vierailla Tähtitieteellinen yhdistys Ursan planetaariossa ja tutustua tiedekustantajien uutuuskirjoihin.

Nuorten päivän ohjelmaa kuullaan Porthanian lisäksi Kielikeskuksessa (Fabianinkatu 26). Tiedekioski kohoaa Helsingin keskustakirjasto Oodiin (Töölönlahdenkatu 4) ja Tieteiden yön tapahtumat levittäytyvät ympäri Kruununhakaa ja Helsingin keskustaa.

Seuraa Tieteen päiviä verkon välityksellä

Kaikki Tieteen päivien sessiot, paneelit ja luennot saleissa PI ja PII sekä Tiedekulman Stagella kuvataan suorana lähetyksenä Youtuben Tiedetv-kanavalle. Myös muutamat muut Tieteen päivien tilaisuudet kuvataan. Kuvattavat tilaisuudet on merkitty ohjelmatietoihin. Verkkokatselijoiden yleisökysymykset kerätään YouTuben chatin kautta. Chatin käyttö edellyttää kirjautumista Youtubeen.

Myös osaa Tieteiden yön tapahtumista voi seurata verkon välityksellä. Tiedekioskille on mahdollista osallistua vain paikan päällä.

Lisätietoja

Tieteen päivien taustaa ja historiaa on koottu verkkosivujen organisaatiosivuille ja arkistoon.

Liittyvät aiheet