Oppia luomutuotannon ja hiilijalanjäljen merkityksestä tilan kestävyydelle huhtikuun webinaarissamme!
Mitä luomupeltoviljelyn toimia voisi kopioida tavanomaisessa peltoviljelyssä? Onko luomutuotannossa joitain selkeitä toimintatapoja, jotka vähentävät ympäristövaikutuksia? Mistä satakuntalaisten maatilojen ympäristövaikutukset muodostuvat? Entä mitä haasteita on luonnonmukaisen maatalouden ympäristövaikutusten arvioinnissa?
Esimerkiksi näihin kysymyksiin tulet kuulemaan vastauksen Tilan ympäristövastuullisuuden parantaminen – kaikki hyöty irti luomusta ja hiilijalanjälkilaskennasta -webinaarissa 11.4.2024 klo 13.00–14.30.
Ohjelma:
Tilaisuuden avaus / Sauli Jaakkola, Kehittämispäällikkö – Pyhäjärvi-instituutti
Miten luomutuotannosta tutut menetelmät voisivat lisätä alkutuotannon kestävyyttä? / Johan Ekroos, Apulaisprofessori – Helsingin yliopisto
Satakuntalaisten maatilojen hiilijalanjäljet / Oskari Lahtinen, Asiantuntija – Pyhäjärvi-instituutti
Luonnonmukaisen maatalouden ympäristövaikutusten arvioinnin haasteet / Hanna Tuomisto, Professori – Helsingin yliopisto/Luke
Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä!
Webinaarin järjestää Tiedolla osaamista luomutuotantoon -hanke. Hankkeen toteuttavat Satafood Kehittämisyhdistys ry, ProAgria Länsi-Suomi ja Pyhäjärvi-instituutti. Hanketta rahoittaa Satakunnan ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahastosta.