Webinaari
29.02.2024 klo 08:30 - 09:30

Tuki-info maatalouden koneiden ja aurinkosähköjärjestelmien myyjille: Mihin maatalousyrittäjät voivat saada investointitukea?

Tuki-info maatalouden koneiden ja aurinkosähköjärjestelmien myyjille 29.2. klo 8.30: Mihin maatalousyrittäjät voivat saada investointitukea?

Moni maatalousyrittäjä suunnittelee lopputalvella tämän vuoden investointeja, mikä näkyy varmasti myös maatalouskoneiden ja aurinkopaneelien myyjillä. Maatalousyrittäjät voivat saada investointitukea maaseuturahoituksesta monenlaisiin hankintoihin, esimerkiksi täsmäviljelyteknologiaan tai energiatehokkuutta parantaviin investointeihin. Myös aurinkopaneelien hankinta on viime vuosina ollut kovassa suosiossa. Näistä investointeihin kannustavista tukimahdollisuuksista kannattaa myös myyjien olla tietoisia: asiakas ei välttämättä itse ole tietoinen tukimahdollisuuksista, ja toisaalta asiakaskokemus on sujuvampi kun myyntitapahtumaan liittyvät paperityöt tehdään tukihakemuksen näkökulmasta kerralla kuntoon. Kutsummekin maatalouskoneita ja -laitteita sekä aurinkosähköjärjestelmiä- ja paneeleita myyvät yritykset investointituki-infoon 29.2. klo 8:30-9:30.

Tilaisuus tallennetaan, keskusteluosiota lukuun ottamatta, ja se tulee katsottavaksi osoitteeseen www.youtube.com/maaseutuverkosto

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 28.2. klo 12 niin saat osallistumislinkin sekä vahvistusviestissä että ilmoittautumisajan päätyttyä: https://form.eventos.fi/6f08bf78b22fbc38

Tilaisuudessa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen asiantuntijat Janita Leppänen ja Janne Gröndahl käyvät läpi ytimekkäästi investointitukimahdollisuudet ja niihin liittyviä tärkeitä huomioita:

 1. Tukibyrokratia pähkinänkuoressa:
  • Kuka voi hakea investointitukea?
  • Kuinka paljon tukea on jaossa?
  • Kuka käsittelee hakemukset ja millä aikataululla?
  • Keneltä voi kysyä apua?
  • Mitä konemyyjien on hyvä huomioida tarjouksissa ja kuiteissa?
 1. Mihin ja kuinka paljon voi saada tukea? Entä mihin ei?
  • Ympäristön tilaa parantavat investoinnit
  • Maatilojen energiainvestoinnit; aurinkokennot
  • Eläinten hyvinvointia ja bioturvallisuutta parantavat investoinnit
 1. Kysymyksiä ja keskustelua

Liittyvät aiheet