Webinaari
11.10.2022 klo 09:00 - 12:00

Maatalous- ja elintarvikeyritysten datan käyttö riskienhallinnassa

Pyhäjärvi-instituutin ja Tampereen yliopiston yhteishanke Elintarvikeketjun huoltovarmuus ja kestävä kasvu koronaepidemiasta elpymisessä (eKETJU) kutsuu Sinut kuulemaan asiantuntijoiden esityksiä ja osallistumaan keskusteluun tiistaina 11.10.2022 klo 9.-12. Ravintola Myllynkiveen (Kivenhakkaajantie 1, Säkylä). Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä. Alustuspuheenvuorossa kuulemme maatalous- ja elintarvikeyrityksille tärkeistä EU:n linjauksista datan keruuta, jakamista ja hyödyntämistä koskien. Lisäksi eKETJU-hankkeen asiantuntijat kertovat haastatteluissa esiin tulleista korona-ajan kokemuksista ja tuotannon kehittämisen tarpeista, pellon kasvukunnon ja sadontuoton edistämisen havainnoimisesta sekä laajemmin datalähteistä uusien kriisien tilanteisiin. Tilaisuuteen ovat tervetulleet eritoten maatalous- ja elintarvikeyritysten edustajat.

Ohjelma:

9:00      Työpajakahvit

9:15       Työpajan avaus, Tarmo Lipping, professori, Tampereen yliopisto

9:20       EU:n linjaukset maatalousdatan hyödyntämisessä, Marko Turpeinen, CEO, 1001 Lakes Oy

9:50       Korona-ajan kokemukset ja kehittämistarpeet maatalous- ja elintarvikeyrityksissä, Reija Hietala, asiantuntija, Pyhäjärvi-instituutti

10:05      Pellon kasvukunnon arviointi avoimen datan avulla, Petri Linna, projektipäällikkö, Tampereen yliopisto

10:20     Datan rooli maatalouden riskienhallinnassa – Esimerkkejä datalähteistä, Tarmo Lipping & Nathaniel Narra, tutkijatohtori, Tampereen yliopisto

              Keskustelua

11-12      Verkostoitumista hyvän ruoan merkeissä

Ilmoittaudu ennakkoon tarjoilun varmistamiseksi viimeistään perjantaina 7.10. klo 13 mennessä. Jos osallistut tilaisuuteen teams-yhteydellä ilmoittautuminen viimeistään ennen tilaisuuden alkua tiistaina 11.10. klo 8 mennessä. Ilmoittautuminen tästä linkistä