Webinaari
04.12.2023 klo 10:00 - 11:00

Tule testaamaan Maaseutuverkoston ja AgriHubin tietopankkia!

Kutsumme teidät kokeilemaan tietokortin lisäämistä tietopankkiin ja antamaan laajemminkin palautetta tietopankin käytöstä 4.12.2023 klo 10-11!

Kesäkuussa järjestetyssä Maaseutuverkoston ja AgriHubin työpajassa Tieto talteen ja tarjottimelle -työpajassa kerättiin toiveita ja ideoita verkostoalustalle tulevan tietopankin rakennusaineiksi. Lokakuussa kutsuimme kaikki asiasta kiinnostuneet kommentoimaan ideoiden perusteella rakennettua tietopankin luonnosta. Kommentteja tulikin mukavasti, ja niiden pohjalta on jalostettu ensimmäinen testiversio. 

Tietopankki tarvitsee myös nimen. Villejäkin ehdotuksia nimestä otetaan vastaan – mikä nimi kuvaa sisältöä ytimekkäästi? Tietopankki/ Tietovarasto/ Aineistopankki/ Kirjasto? Nimen pitäisi parhaimmillaan kuvata sitä, että tämä on paikka, mistä tieto löytyy helposti ja lähtee käyttöön.

Ilmoittaudu testaajaksi viimeistään 1.12. klo 12 tästä linkistä: https://form.eventos.fi/eb4e98e6fa3bb911

Ilmoittautuneille lähetetään viimeistään 27.11. linkki, jota kautta pääsee kokeilemaan tietokortin lisäämistä ja muita tietopankin toiminnallisuuksia. Voit ilmoittautua testaajaksi ja antaa kirjallista palautetta, vaikka et ehtisikään osallistua tilaisuuteen.

Suunnitteilla on myös hankekorttien lisääminen lomakkeella sivustolla jo olemassa olevaan hankerekisteriin. Tämä mahdollistaa myös muiden kuin EU:n maaseuturahoituksella rahoitettujen kehittämishankkeiden lisäämisen hankerekisteriin sekä tietokorttien linkittämisen näihin. Tässä tilaisuudessa ei vielä testata hankekortin lisäämistä.

Kertauksena visio, jonka toteuttamiseksi kutsumme teidät antamaan eväitä:
Maaseutuverkosto.fi / AgriHubi.fi -sivustolle rakennamme maatalouden ja maaseudun kehittämisen tietovaraston, joka palvelee hanketoimijoita, tiedon käyttäjiä ja tiedon tuottajia. 

Rekisteröityneet käyttäjät voivat käydä lisäämässä hankkeessa tuotetun tiedon loppukäyttäjille tarkoitettuja aineistoja, kuten tietokortteja, infograafeja, audiovisuaalista materiaalia tai loppuraportteja. Metatiedot eli aineistoa luetteloivat ja kuvaavat tiedot ovat niin hyvät, että tiedon löytäminen on helppoa haun suodatustoiminnoilla.