Oletko kiinnostunut kestävän ja kannattavan vihannestuotannon mahdollisuuksista? Haluatko oppia, miten voimme hyödyntää paikallisia luonnonvaroja ja vahvuuksia avomaan vihannestuotannossa entistä paremmin? Tule mukaan keskustelemaan ja luomaan visioita siitä, miten voimme edistää vihannestuotantoa Itä-Suomessa.
Aika: Perjantai 5.4.2024 klo 9.30–14.30
Paikka: Savonia AMK, Iisalmen kampus, luokka D2085, Haukisaarentie 2, 74130 Iisalmi
Oletko kiinnostunut kestävän ja kannattavan vihannestuotannon mahdollisuuksista? Haluatko oppia, miten voimme hyödyntää paikallisia luonnonvaroja ja vahvuuksia avomaan vihannestuotannossa entistä paremmin? Tule mukaan keskustelemaan ja luomaan visioita siitä, miten voimme edistää vihannestuotantoa Itä-Suomessa.
Ohjelma:
9.30 Aamukahvi
10.00 Päivän avaus
10.10 Vihannestuotanto Itä-Suomessa tilastojen valossa, Anna-Kaisa Jaakkonen, Luke
10.30 Minkälainen on vihannestuotannon nykytila Itä-Suomessa?
11.15 Lounas, ravintola Savonia, Iisalmen kampus
12.15 Vihannestuotannon taloudelliset mahdollisuudet ja markkinat, Anu Koivisto, Luke
12.45 Kokemuksia tilalta, Hanne Kinnunen, Puromäen puutarha, Liperi
13.00 Minkälainen on vihannestuotannon tulevaisuus?
14.00 Kahvi
14.15 Kommenttipuheenvuoro
14.30 Tilaisuus päättyy
Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Savonia AMK, Agri-food network, Monihyötyiset viljelymenetelmät vihannestiloilla (HYÖTY)-hanke, Ilmastoviisas ja muutosjoustava ruokajärjestelmä pellolta kuluttajalle (MURU)-hanke ja Talousosaamisella kohti kilpailukykyistä avomaan puutarhatuotantoa (Hortihubi)-hanke.
Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.
Ilmoittauduthan viimeistään 24.3.2024 tällä lomakkeella.
Lisätietoja: Karoliina Rimhanen, karoliina.rimhanen@luke.fi, p. 040 747 1255
Tervetuloa!
Taustatiedoksi: Puutarhatilastot 2023: Puutarhaviljelyssä haastava vuosi 2023