Luomutetaan ruokapalvelut –hanke huipentuu juhlavaan julkaisutilaisuuteen. Tilaisuudessa kuulet ruokapalveluiden onnistumisia ja parhaat vinkit, miten saavuttaa kansallinen 25 % luomutavoite.
Tervetuloa julkaisutilaisuuteen torstaina 14.11.2024 klo 13-15.30
Tulevaisuuden ruokapalvelut luomuttavat tänään -tilaisuudessa, kuulet ruokapalveluiden onnistumisia ja parhaat vinkit, miten saavuttaa 25 % luomutavoite. Tervetuloa paikan päälle Lahteen tai seuraa julkaisutilaisuutta Teams-striimin välityksellä! Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.
Ohjelma: Tilaisuudessa ääneen pääsevät luomun käyttöä lisänneet ruokapalvelutoimijat sekä luomuruokaketjun toimijat, joita ilman luomutavoitteen saavuttaminen ei olisi mahdollista. Pääset myös tutustumaan hankkeessa tuotettuihin palveluihin ja materiaaleihin, kuten Etsi Luomua -palveluun ja luomun tietokortteihin. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii erityisasiantuntija Auli Väänänen maa- ja metsätalousministeriöstä.
Aika: to 14.11.2024 klo 13-15.30
Paikka: Ravintola Werstas, Lahti / Teams-striimi
Ilmoittaudu mukaan: Ilmoittautumislinkki (Webropol)
Julkaisutilaisuuden ohjelma:
Tulevaisuuden ruokapalvelut luomuttavat tänään
- Avaussanat | maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah
- Tulevaisuuden kouluruokailu Lahdessa | ympäristöneuvontapäällikkö Päivi Sieppi, Lahden kaupunki
- Miten luomu auttaa ruokapalveluja saavuttamaan kestävyystavoitteita? johtaja Sari Iivonen, Luomuinstituutti
Kohti luomutavoitetta -aineiston julkaiseminen
- Tutustutaan aineistoon, joka tukee ruokapalveluita luomun käytön lisäämisessä
Tavoitteena 25 % luomua – kyllä onnistuu! -paneelikeskustelu
- myynnin päällikkö Taija Haiko, Aimo Valio -tukku
- tuotantovastaava Terhi Marttinen, Mäntsälän kunnan Ateriapalvelut
- toimitusjohtaja Pasi Tamminen, Lihatukku Tamminen
- tuotekehityspäällikkö Jukka Turta, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut
- luomutuottaja Antti Vauhkonen, Kalliolan Luomu
- keskustelua moderoi toiminnanjohtaja Aura Lamminparras, Pro Luomu ry
Menestyksen avaimet – Tervehdykset hankkeen pilottiruokapalveluilta
Julkaisutilaisuuden järjestää Luomutetaan ruokapalvelut -hanke, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö. Hankkeen toteuttajat: Savon koulutuskuntayhtymä, Pro Luomu ry ja Savonia-ammattikorkeakoulu.