Live-tapahtuma
14.11.2024 klo 13:00 - 15:30

Tulevaisuuden ruokapalvelut luomuttavat tänään -julkaisutilaisuus

Luomutetaan ruokapalvelut –hanke huipentuu juhlavaan julkaisutilaisuuteen. Tilaisuudessa kuulet ruokapalveluiden onnistumisia ja parhaat vinkit, miten saavuttaa kansallinen 25 % luomutavoite.

Tervetuloa julkaisutilaisuuteen torstaina 14.11.2024 klo 13-15.30

Tulevaisuuden ruokapalvelut luomuttavat tänään -tilaisuudessa, kuulet ruokapalveluiden onnistumisia ja parhaat vinkit, miten saavuttaa 25 % luomutavoite. Tervetuloa paikan päälle Lahteen tai seuraa julkaisutilaisuutta Teams-striimin välityksellä! Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

 

Ohjelma: Tilaisuudessa ääneen pääsevät luomun käyttöä lisänneet ruokapalvelutoimijat sekä luomuruokaketjun toimijat, joita ilman luomutavoitteen saavuttaminen ei olisi mahdollista. Pääset myös tutustumaan hankkeessa tuotettuihin palveluihin ja materiaaleihin, kuten Etsi Luomua -palveluun ja luomun tietokortteihin.  Tilaisuuden puheenjohtajana toimii erityisasiantuntija Auli Väänänen maa- ja metsätalousministeriöstä.

Aika: to 14.11.2024 klo 13-15.30

Paikka: Ravintola Werstas, Lahti / Teams-striimi

Ilmoittaudu mukaan: Ilmoittautumislinkki (Webropol)

 

Julkaisutilaisuuden ohjelma:

Tulevaisuuden ruokapalvelut luomuttavat tänään

  • Avaussanat | maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah
  • Tulevaisuuden kouluruokailu Lahdessa | ympäristöneuvontapäällikkö Päivi Sieppi, Lahden kaupunki
  • Miten luomu auttaa ruokapalveluja saavuttamaan kestävyystavoitteita? johtaja Sari Iivonen, Luomuinstituutti

Kohti luomutavoitetta -aineiston julkaiseminen

  • Tutustutaan aineistoon, joka tukee ruokapalveluita luomun käytön lisäämisessä

Tavoitteena 25 % luomua – kyllä onnistuu! -paneelikeskustelu

  • myynnin päällikkö Taija Haiko, Aimo Valio -tukku
  • tuotantovastaava Terhi Marttinen, Mäntsälän kunnan Ateriapalvelut
  • toimitusjohtaja Pasi Tamminen, Lihatukku Tamminen
  • tuotekehityspäällikkö Jukka Turta, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut
  • luomutuottaja Antti Vauhkonen, Kalliolan Luomu
  • keskustelua moderoi toiminnanjohtaja Aura Lamminparras, Pro Luomu ry

Menestyksen avaimet – Tervehdykset hankkeen pilottiruokapalveluilta

 

 

Julkaisutilaisuuden järjestää Luomutetaan ruokapalvelut -hanke, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö. Hankkeen toteuttajat: Savon koulutuskuntayhtymä, Pro Luomu ry ja Savonia-ammattikorkeakoulu.