Tarvitsemme uusia tapoja käyttää palkokasveja elintarvikkeeksi. Tässä tapahtumassa esittelemme muutamia esimerkkejä. Puheenvuoroja ja työpaja, jossa kohtaavat ammattilaiset pellolta pöytään.
Uutta käyttöä valkuaiskasveille
Webinaari ja työpaja 10.6. klo 9-11.15
Paikka: Etäyhteydellä
Kenelle:Viljelijät, elintarvikejalostajat, tutkijat monitieteisesti, kehittäjät
rakentaa kaikille toimijoille kestävä ja kannattava elintarvikkeiden arvoketju pellolta
kuluttajalle asti.
9.10 Miksi viljelisin valkuaiskasveja? Olli-Pekka Ruponen, Toivon Tila
9.20 Miten viljelytoimenpiteillä voi vaikuttaa valkuaiskasvien laatuun ja satovarmuuteen –
Marjo Keskitalo, Luke
9.35 Elintarviketeollisuuden mahdollisuudet ja haasteet: Mitä tavoittelemme ja mitä
odotamme raaka-aineelta – Elli Laukkala Raisio Oyj
9.50 Muokkaamalla monikäyttöisiä proteiineja – Kaisu Riihinen, VTT
10.10 Johdatus työpajaan
11.00 Työpajan yhteenveto ja jatko
Varsinais-Suomen ruokaketjusta älykkäitä ja ilmastoviisaita tulevaisuuden
ruokaratkaisuja -hankkeen yhteistyönä.