Webinaari
10.06.2022 klo 09:00 - 11:15

Uutta käyttöä valkuaiskasveille

Tarvitsemme uusia tapoja käyttää palkokasveja elintarvikkeeksi. Tässä tapahtumassa esittelemme muutamia esimerkkejä. Puheenvuoroja ja työpaja, jossa kohtaavat ammattilaiset pellolta pöytään.

Uutta käyttöä valkuaiskasveille
Webinaari ja työpaja 10.6. klo 9-11.15

Aika: Perjantaina 10.6.2022 klo 9.00-11.15
Paikka: Etäyhteydellä
Kenelle:Viljelijät, elintarvikejalostajat, tutkijat monitieteisesti, kehittäjät
Tilaisuuden tavoitteena on esitellä uusia tapoja hyödyntää palkokasveja, sekä
rakentaa kaikille toimijoille kestävä ja kannattava elintarvikkeiden arvoketju pellolta
kuluttajalle asti.
Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki tapahtumaa edeltävänä päivänä.
OHJELMA
9.00 Tilaisuuden avaus – Mirva Lampinen, VTT ja Hilkka Halla, Yrityssalo Oy
9.10 Miksi viljelisin valkuaiskasveja? Olli-Pekka Ruponen, Toivon Tila
9.20 Miten viljelytoimenpiteillä voi vaikuttaa valkuaiskasvien laatuun ja satovarmuuteen –
Marjo Keskitalo, Luke
9.35 Elintarviketeollisuuden mahdollisuudet ja haasteet: Mitä tavoittelemme ja mitä
odotamme raaka-aineelta – Elli Laukkala Raisio Oyj
9.50 Muokkaamalla monikäyttöisiä proteiineja – Kaisu Riihinen, VTT
10.10 Johdatus työpajaan
11.00 Työpajan yhteenveto ja jatko
Tapahtuma järjestetään Food & Beyond -proteiiniklusterin sekä VarsiFood –
Varsinais-Suomen ruokaketjusta älykkäitä ja ilmastoviisaita tulevaisuuden
ruokaratkaisuja -hankkeen yhteistyönä.
Lisätietoja: Hilkka Halla hilkka.halla@yrityssalo.fi 050 5262081 ja Emmi Järvi emjuja@utu.fi