Live-tapahtuma
25.08.-26.08.2022

Valtakunnallinen Maaseutututkijatapaaminen

Tämän vuoden Maaseutututkijatapaaminen järjestetään Lappeenrannassa perinteisesti kaksipäiväisenä 25.-26.8. Teemana on Kestävät paikallisyhteisöt.

Maaseutututkijatapaamisen ohjelmassa on kumpanakin päivänä yhteinen seminaariosuus sekä työryhmien kokoontumisia. Torstaina Mari Martiskainen Sussexin yliopistosta avaa paikallisyhteisöt -asiaa otsikolla ”Energiamurros ja maaseutu: kohti kestävää ja kaikille oikeudenmukaista kehitystä”. Tuomas Kuhmonen Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta kertoo perjantaina maaseudun roolista fossiilitalouden jälkeisessä yhteiskunnassa.

Maaseutututkijatapaamisessa on tärkeä rooli keskustelulla, ajatusten ja ideoiden vaihtamisella sekä verkostoitumisella tutkijoiden, kehittäjien ja kaikkien maaseudusta kiinnostuneiden kesken. Näitä mahdollistavat kahdeksan työryhmää, joissa syvennytään tarkemmin kestäviin paikallisyhteisöihin eri näkökulmista käsin.

Tutustu tarkemmin päivän teemaan ja ohjelmaan sekä työryhmäkuvauksiin nettisivulla http://www.mua.fi/maaseutututkijatapaaminen-2022/. Samalta sivulta löytyy myös ilmoittautumislinkki (ilmoittaudu 8.8. mennessä) ja tietoa osallistumismaksuista.