Webinaari
20.06.2023 klo 11:00 - 12:30

Verkkolaskulta vauhtia varastokirjanpitoon – Käytännön esimerkki rakenteisen tiedon hyödyntämisestä maataloudessa

Webinaarissa kerrotaan mahdollisuuksista helpottaa ja keventää maanviljelijän raportointia

Maatalous- ja pienyrittäjien arki sisältää edelleen paljon manuaalista raportointia, joka liittyy esimerkiksi valvontaan ja varastokirjanpitoon.​ Työvaiheiden automatisointi ei aina ole helppoa, sillä raportointiin tarvittava tieto kulkee edelleen paperisissa laskuissa, pdf-dokumenteissa, vakuustodistuksissa ja niin edelleen.​ Viljelijöiden ja yrittäjien työn kannalta olennaisen tiedon digitalisointi mahdollistaa erilaisten automaattisten/digitaalisten ratkaisujen suunnittelun manuaalisen työn vähentämiseksi.

Olemme Yrityksen digitalous –hankkeen kokeilussa tunnistaneet yhden mahdollisuuden miten maanviljelijöiden raportointia voisi keventää, ja esimerkiksi varasto- ja lohkokirjaukset hoitaa kännykällä siellä missä työkin tehdään, eli pellolla, ladoissa tai navetoissa.

Haluamme kutsua ohjelmistotalot ja sovelluskehittäjät kuulemaan tästä liiketoimintamahdollisuudesta​ ja tarttumaan tilaisuuteen toteuttaa ratkaisu markkinoilla.​ Toivomme mukaan myös maanviljelijöitä ja pienyrittäjiä kuulemaan ja käymään omien etujesi turvaamisen kannalta tärkeää keskustelua. Voit tuoda keskusteluun omia ajatuksiasi ja ehdotuksia.

Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Ohjelma:

  • Tilaisuuden avaus, Johanna Kotipelto, Yrityksen digitalous -hanke
  • Mitä kuuluu maatiloille? Maatalousyrittäjät Vuokko Mäkinen ja Lauri Soro
  • MallinnosAntti Laine, Yrityksen digitalous -hanke
  • Mitä kokeilu sai aikaan? Marika Hiltunen, Suonentieto
  • Kysymyksiä ja keskustelua
  • Tilaisuuden loppusanat

Tilaisuuden juontaa Johanna Kotipelto