Webinaari
23.03.2022 klo 08:30 - 09:15

Verkostoaamu 23.3.2022: Kaupungin ja maaseudun vastakkainasettelun historiaa

Verkostoaamut ovat maaseutuverkostopalveluiden järjestämiä kuukausittaisia virtuaalituokioita, jotka kokoavat laajasti yhteen maaseudun kehittämisestä kiinnostuneita ihmisiä kuulemaan ajankohtaisista, maaseutualueisiin liittyvistä aiheista. Verkostoaamujen tavoitteena on nostaa esiin kiinnostavia näkökulmia ja puhujia sekä herätellä maaseutuverkoston jäseniä uusiin aiheisiin.

Seuraava verkostoaamu on keskiviikkona 23.3. ja aiheenamme on kaupunki-maaseutu -vastakkainasettelu. Verkostoaamu alkaa keskiviikkona klo 8:30. Tervetuloa mukaan!

Verkostoaamussa meidät johdattelee maaseudun ja kaupungin vastakkainasettelun historiaan Helsingin yliopiston Euroopan historian professori, kirjailija ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Laura Kolbe.

Kaupunkilaiset vastaan maalaiset on vastakkainasettelu, joka puskee esiin harva se päivä uutisten kommentoinnissa, sosiaalisessa mediassa tai vaikkapa sukujuhlien kahvipöytäkeskusteluissa. Ja onhan sen niminen visailuohjelmakin olemassa. Kuinka vanha ilmiö on kyseessä? Onko ilmiön taustalla selkeitä, historiallisia käännekohtia? Ja olemmeko me suomalaiset ylipäänsä jaettavissa mustavalkoisesti kaupunkilaisiin ja maalaisiin? Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan!

Liity verkostoaamujen postituslistalle niin saat osallistumislinkin viimeistään tilaisuutta edeltävänä päivänä sähköpostiisi:
Liity mukaan Verkostoaamujen kutsujakelulistalle täältä.

Linjat avataan kello 8:15 – tervetuloa vaihtamaan kuulumisia aamukahvin kera. Verkostoaamu päättyy klo 9:15.

Edellisessä verkostoaamussa perehdyttiin tuuli- ja aurinkoenergian mahdollisuuksiin maaseudun elinvoimaisuudelle. Voit katsoa tallenteen täältä: https://youtu.be/O9OGoH9A1Aw