Webinaari
20.03.2024 klo 08:30 - 09:15

Verkostoaamu-ekstra 20.3.: Suomi – Ruotsi CAP-maaottelu

Miten CAP27-ohjelmakausi on lähtenyt länsinaapurissamme käyntiin viljelijätukien näkökulmasta – ja ovatko he onnistuneet Suomea paremmin, vai onko Ruotsissa tiedossa traktorimarsseja? Asia selvitetään Suomi-Ruotsi CAP-maaottelussa 20.3. klo 8:30! 

Tämä Verkostoaamu-spesiaali lähetetään Ruokaviraston Seinäjoen studiolta, jossa vieraina ovat Ruotsin Jordbruksverketin maataloustukien osaston johtajat Peter Krause ja  Lina Andersson. Suomea maaottelussa edustavat Ruokaviraston asiantuntijat Kirsti Tuumi ja Jussi Tuumi. Keskusteluun nostetaan esimerkiksi maiden onnistumiset ja epäonnistumiset ensimmäisen CAP27-vuoden viljelijätukien toimeenpanossa, suurimmat eroavaisuudet maataloudessa ja sen tukilainsäädännössä. Asiantuntijat pohtivat myös maatalouden tulevaisuuden mahdollisuuksia ja uhkakuvia laajemmin. Mitä tekoäly tuo toimeenpanoon ja viljelijän työhön? Onko mahdollista, että maatalouden suorat tuet loppuvat EU-tasolla tyystin?

Tule siis kuulolle verkostoaamuun keskiviikkona 20.3. klo 8.30–9.15! Osallistumislinkki lähetetään kaikille verkostoaamun postituslistalle ilmoittautuneille. 

Liittyvät aiheet