Webinaari
10.10.2023 klo 09:00 - 10:00

Verkostoalustan tietopankki-työpajan tuloksia ja jatkokehitystä – luonnoksen esittely

Kesäkuussa järjestetyssä Maaseutuverkoston ja AgriHubin ”Tieto talteen ja tarjottimelle” -työpajassa kerättiin toiveita ja ideoita verkostoalustalle tulevan tietopankin rakennusaineiksi. Aineistoa kertyi runsaasti, ja sen pohjalta olemme tehneet luonnoksen tietopankin käyttäjäpolusta ja keskeisistä toiminnallisuuksista. Esittelemme tekemämme luonnoksen tiistaina 10.10. klo 9-10 – tervetuloa linjoille kuulemaan suunnitelmamme ja antamaan eväitä jatkotyöstöön!

 Ilmoittaudu viimeistään 9.10. klo 12: https://form.eventos.fi/1c394b63e1c73ca5

 

Muistin virkistykseksi – visio, jonka toteuttamiseksi tarvitsemme näkemyksiänne:
Maaseutuverkosto.fi / AgriHubi.fi -sivustolle rakennamme maatalouden ja maaseudun kehittämisen tietovaraston, joka palvelee hanketoimijoita, tiedon käyttäjiä ja tiedon tuottajia. 

Rekisteröityneet käyttäjät voivat käydä lisäämässä hankkeessa tuotetun tiedon loppukäyttäjille tarkoitettuja aineistoja, kuten tietokortteja, infograafeja, audiovisuaalista materiaalia tai loppuraportteja. Metatiedot eli aineistoa luetteloivat ja kuvaavat tiedot ovat niin hyvät, että tiedon löytäminen on helppoa haun suodatustoiminnoilla. 

 

Mikä ihmeen tietopankki?

Maatalouden ja maaseudun kehittämisen hankkeissa on tehty lukematon määrä eri toimijoille tuotettuja käytännönläheisiä tietopaketteja. Alkaneella CAP-rahoituskaudella määrä kasvaa entisestään. Mistä löydämme kaikki maatalouden ja maaseudun kehittämisen hankkeissa tuotetut tietopaketit? Googlella, ehkä – jos hankkeiden kotisivut ovat vielä olemassa ja hakusanat täsmäävät. Toisaalta tietoa tuotetaan paljon muuallakin kuin vain hankkeissa, esimerkiksi viljelijöille itsellään on paljon hyviä käytäntöjä ja kokemuksia jaettavana. Onko mahdollista kasata kaikki tuo tieto pysyvästi yhteen paikkaan siten, että tiedon loppukäyttäjän olisi se helppo löytää? Näihin kysymyksiin pyrimme vastaamaan maaseutuverkosto.fi/AgriHubi.fi -sivustolle rakennettavalla tietopankilla.

Lisätietoja: Tuomas Metsäniemi, maaseutuverkosto
tuomas.metsaniemi@ruokavirasto.fi